Το INS Tarkash που ασκήθηκε στην Κρήτη με την φρεγάτα ΕΛΛΗ

Μια άσκηση που έστειλε πολλά μηνύματα σε εχθρούς και φίλους διεξήχθη δυτικά της Κρήτης μεταξύ μιας ελληνικής και μιας ινδικής φρεγάτας με τη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών f-16.

Ήταν η σωστή απάντηση στις προκλητικές αεροναυτικές τουρκοπακιστανικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Η ελληνοϊνδική αμυντική συνεργασία είναι μονόδρομος για εμάς καθώς όλα δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας αμυντικός & διπλωματικός άξονας μεταξύ Πακιστάν, Τουρκίας και Αξερμπαϊτζάν. Αυτός ο άξονας στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον των ελληνικών συμφερόντων σε ένα τόξο που ξεκινά από την Θράκη και καταλήγει στην Κύπρο.

Το ξεκίνημα λοιπόν έγινε. Η Ινδία επιθυμεί να έχει ναυτική παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο σε απάντηση του θανάσιμου εχθρού της Πακιστάν αλλά και γιατί βλέπει τη χώρα μας ως γεωπολιτική «γέφυρα» προς την Ευρώπη.

Η Ινδία εξελίσσεται σε έναν από τους κυριότερους γεωπολιτικούς παίχτες του νέου κόσμου που αναδύεται μέσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τις αυτοκαταστροφικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ενέργειας και επισιτισμού αλλά και τη φανερή αδυναμία των Η.Π.Α. να παραμείνουν ο μοναδικός ισχυρός οικονομικός/στρατιωτικός πόλος στη γη.

Η Ινδία μπορεί να μας βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς όπως οικονομικό, τεχνολογικό, εξοπλιστικό κ.ά.  Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Ινδία συνεργάζεται στενά με τους νέους μας συμμάχους στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ και τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ίδια στιγμή έχει άριστες σχέσεις με την στρατηγικά πολύτιμη για εμάς Αίγυπτο καθώς και με την Σαουδική Αραβία.

Αξίζει ένα μεγαλύτερο άρθρο για τις τεράστιες δυνατότητες που θα δημιουργούσε για την Ελλάδα και την Ινδία μια σοβαρή στρατηγική συμμαχία μεταξύ μας. Υποσχόμαστε να ετοιμάσουμε και να το δημοσιεύσουμε σύντομα μέσα από το papafotis.gr 

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η ινδική φρεγάτα που είχε την σπάνια ευκαιρία να ασκηθεί στην αντιμετώπιση αεροσκαφών f-16 που χρησιμοποιούν και οι Πακιστανοί, ήταν η INS TARKASH ενώ η δική μας φρεγάτα ήταν η ΕΛΛΗ.

Ευχόμαστε «καλή συνέχεια»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *