Επιστρέφονται εισφορές από το ΕΦΚΑ

Επιστρέφονται εισφορές σε χιλιάδες επαγγελματίες! Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, πραγματοποιείται η δεύτερη – από τις διαδοχικές – καταβολή, ύψους 21.004.779,60 ευρώ, που αναφέρεται στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων εισφορών, στους κλάδους επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020, προς χιλιάδες επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, αυτό αφορά δικηγόρους με έμμισθη εντολή στον ιδιωτικό τομέα και τους Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και μισθωτούς μηχανικούς, καθώς επίσης και σε υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.),
οι οποίοι:

υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, έως τις 27/06/2023 και δεν έχουν οφειλές προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. που έχουν επιβεβαιωθεί από το Κ.Ε.Α.Ο.

Στη δεύτερη αυτή καταβολή, το μέγιστο ποσό που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 8.659 δικαιούχων ανέρχεται σε 12.060,43 €.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των υπόλοιπων δικαιούχων, καθώς και των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις 28/06/2023 και μετά, προκειμένου να αποδοθούν τα αντίστοιχα ποσά σε μια επόμενη καταβολή, χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *