ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το μείζον ζήτημα της δυσκολίας εύρεσης εργατών γης.  

Την ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για τους ξένους εργάτες γης αλλά και της εξεύρεσης άμεσης λύσης στο μείζον αυτό ζήτημα που ταλανίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής, επεσήμανε, δια της υπ' αριθμό πρωτοκόλλου 99/24-05-2022 επιστολής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα της Ηλείας, ενώ ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την υπερπήδηση των γραφειοκρατικών εμποδίων,
προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παραγωγών κι επιχειρήσεων και να μην χαθεί μια γόνιμη καλλιεργητική περίοδος.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο φλέγον θέμα της κάλυψης των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν για εποχικούς εργάτες γης, παρεμβαίνοντας για κάθε δυνατή διευθέτηση.

 

Επιστολή_ΕΒΕ_Ηλείας_Υπουργό_ΑΑκΤ_Εργάτες_Γης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *