Παράταση «ανάσα» για «Επιστρεπτέα»

Παράταση «ανάσα»! Τα καλά της προεκλογικής περιόδου.

Επίσημη ανακοίνωση για παράταση της «επιστρεπτέας προκαταβολής», που θα βοηθήσει (για λίγους μήνες ακόμα) τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις.

Παράταση«ανάσα»

Πρώτα, οι μικροί επιχειρηματίες, στην πλειοψηφία τους, καταστράφηκαν οικονομικά από τα (υγειονομικώς αναποτελεσματικά) παρατεταμένα lockdown.

Μετά, πήραν κάποια… «ψίχουλα» τα οποία τώρα καλούνται να επιστρέψουν.

Να τονίσουμε, ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτά τα ποσά βοήθειας για τον κορωνοϊό χαρίστηκαν…

Δρομολογήθηκε λοιπόν, έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα προβλέπεται ότι:

1ον. Παρατείνεται έως τις 31/05/2023 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και

2ον. Παρατείνεται έως τις 30/06/2023 η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Έλεγχος ενστάσεων

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται χιλιάδες αιτήσεις και ενστάσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία αλλά «κόπηκαν» από τις ενισχύσεις που χορηγήθηκαν μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την επανεξέταση των αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα ανάψει το «πράσινο» φως για την καταβολή των κρατικών δανείων στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα δικαιωθούν.

Όσοι λάβουν την κρατική ενίσχυση, θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις από τον Ιούνιο του 2023.

Τα ποσά θα είναι «κουρεμένα» έως 75%.

η συνέχεια στην πηγή

 

Άλλες δημοσιεύσεις για οικονομικό Αρμαγεδδώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *