Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Επέστρεψαν στον τόπο τους τα οστά 8 Ελλήνων ηρώων

Share

Επέστρεψαν στον τόπο τους τα οστά οκτώ Ελλήνων ηρώων, που έπεσαν στην Κύπρο το 1974

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων οκτώ Ελλήνων οπλιτών πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή από την Κύπρο στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Η τελετή, έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Τα λείψανα των ηρώων επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Κύπρο με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι οκτώ οπλίτες υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

Οι ταφές θα πραγματοποιηθούν στον Μεγαπλάτανο Πέλλας, στην Καισαριανή, τη Γορτυνία, τα Άνω Λιόσια, την Κρύα Βρύση Πέλλας, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Ερύμανθο Αχαΐας και την Κυπαρισσία.

Πρόκειται για τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη, τον Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεώργιο Αναλυτή, τους Ανθυπασπιστές Πεζικού Αναστάσιο Κρατημένο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, Γεώργιο Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη και τον Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Επέστρεψαν στον τόπο τους τα οστά 8 Ελλήνων ηρώων
Επέστρεψαν στον τόπο τους τα οστά 8 Ελλήνων ηρώων

Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή επαναπατρισμού συμμετέχουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη προδοσία της Κύπρου μας και του κυπριακού Ελληνισμού,για το χατίρι των δυτικών «συμμάχων» μας.

Ιδίως σήμερα, που κάποιοι έχουν το θράσος να ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που συνεχώς απειλεί η Τουρκία.

Έτσι αποσύραμε και τότε (μετά το πραξικόπημα του 1967) τη Μεραρχία της Κύπρου,που εξασφάλιζε το δύστυχο νησί  και την είχε στείλει κρυφά ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Απογυμνώσαμε την άμυνα της Κύπρου, αφήνοντας πίσω μόνο μια μικρή στρατιωτική δύναμη την ΕΛΔΥΚ.

Μετά από αυτό, ήταν απλά θέμα χρόνου να ακολουθήσει η τουρκική εισβολή…

Επιστροφή ηρώων με τις τιμές που τους πρέπουν
Επιστροφή ηρώων με τις τιμές που τους πρέπουν

Γιώργος Μαρτζάκλης: Νεκρός ήρωας «αντικρίζει» το χωριό του 50 χρόνια μετά!

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις