Πα. Οκτ 7th, 2022
Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: ημερομηνίες καταβολής

του  Δημήτρη Παπαφώτη

Για εμμονή στην «επιδοματολογία» κατηγορεί η αντιπολίτευση την Κυβέρνηση. Επιμένει να δίνει «ψίχουλα» με επιδόματα αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στη ρίζα τους.

Ως παραδείγματα φέρνουν το τι έγινε στο ηλεκτρικό ρεύμα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και στα καύσιμα με το Fuel Pass. Όπως ακούγεται από (σκόπιμες) διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο θα δοθεί, κάποια στιγμή μέσα στο Φθινόπωρο, ένα επίδομα έως 200 ευρώ σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει τα κριτήρια αλλά αφήνεται να επικρατήσει ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες η αίσθηση ότι «ε, κάτι θα πάρουμε». Αυτό είναι το καλύτερο «φάρμακο» για να καταπολεμηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως έδειξε στο πρωθυπουργικό επικοινωνιακό επιτελείο η πρόσφατη εμπειρία με τον κορωνοϊό.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν κάποιο όριο κι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα (κάτι που δεν φαίνεται πιθανό) ούτε αυτό, ούτε άλλα τόσα επιδόματα δεν θα φτάνουν για να γεμίσει η κατσαρόλα στα ελληνικά νοικοκυριά. Για θέρμανση; Ούτε λόγος…

Ήδη στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει οι αναταραχές και από τον Ιούλιο μάλιστα! Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το τι έχει να γίνει από τον Οκτώβριο στην Ευρώπη με τα πρώτα κρύα. Ο οικονομικός αρμαγεδδώνας έρχεται με βήμα ταχύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.