Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Ένοχος ο Παπαγγελόπουλος – Αθώα η Τουλουπάκη

Share

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος και αθώα η Τουλουπάκη, κρίθηκαν πριν λίγο από το Ειδικό Δικαστήριο. κατά πλειοψηφία, για δυο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Οι δικαστές απάλλαξαν τον πρώην υπουργό για δυο άλλες περιπτώσεις επίσης κατά πλειοψηφία αλλά και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας για την οποία κρίθηκε αθώα η πρωην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βαρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βαρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5.

Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

Απαλλάχθηκε όμως, με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

Πέντε περίπου μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών ,από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από λίγο.

Ήταν η πρώτη φορά όλους αυτούς τους μήνες που ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα λόγω προβλήματος υγείας.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις