Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχ.Ολυμπίας-Ζαχάρως

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δημοσίευσε Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ.Ολυμπίας-Ζαχάρως.

Να θυμίσουμε ότι το πολύτιμο αυτό κοινωνικό πρόγραμμα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, βρίσκεται μετέωρο.

Δελτίο Τύπου για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πραγματοποιήθηκε χθες 12/1, συνάντηση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, με αντικείμενο το ζήτημα των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι, που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την προκήρυξη κατά το ήμισυ.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία, ότι στις 16 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα δίνει οριστική λύση, μονιμοποιώντας τους συναδέλφους που εργάζονταν επί 15, 18 και 20 χρόνια.

Εκτός από ό,τι φαίνεται παραμένουν οι 163 εργαζόμενοι που δεν είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό.

Ο σύλλογος μας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαχρονικά διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων.

Υπηρεσίες που κάθε μήνα βρίσκονται αντιμέτωπες με την γενικευμένη απαξίωση που η μεγάλη έλλειψη προσωπικού επιφέρει.

Οι εργαζόμενοι στο «Bοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων που απασχολούνται με πολυετείς ανανεωμένες συμβάσεις.

Θέση του συλλόγου μας παραμένει η απορρόφηση και μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποδεδειγμένα εργάζονται για πολλά έτη.

Το δικαίωμα στην εργασία μετά από 15 και 18 έτη εργασίας είναι πλέον κεκτημένο και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να βρει την βέλτιστη λύση και για την δική τους κατοχύρωση.

Ζητάμε ειδική ρύθμιση για τους συναδέλφους που ως φαίνεται μένουν εκτός και σε κάθε περίπτωση -μέχρι να βρεθεί λύση και για αυτούς- να παραμείνουν στην εργασία με το υπάρχον καθεστώς, χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του.

Στους κόλπους του συλλόγου μας έχει αποδειχθεί πως η συντονισμένη προσπάθεια, η σύνθεση απόψεων στην βάση ενός κοινού στόχου μπορεί να υπάρχουν αγώνες αποτελεσματικοί που θα δικαιώνουν τις αγωνίες και τις ελπίδες των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με σύμπνοια, ενότητα και συνεννόηση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *