Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ

Share

Ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στο Μαϊάμι την Τρίτη (13/6), αναφερόμενος στις 37 κατηγορίες για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκε στο θέρετρό του στο Μαρ-ο-Λάγκο. Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο συνελήφθη, όπως ορίζει η διαδικασία, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Άλλωστε ο Τραμπ, συνεχίζει την εκστρατεία του για την προεδρεία του 2024 στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες. Ο Τραμπ, ισχυρίζεται ότι η δίωξη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολιτικά κίνητρα. Οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν να γίνει δίκη με ενόρκους. «Σίγουρα δηλώνουμε αθώοι», είπε στον δικαστή ο δικηγόρος του Τραμπ, Τοντ Μπλανς.

Αφού αποχώρησε από το δικαστήριο, το Fox News έδειξε τον Τραμπ να επισκέπτεται ένα καφέ στο Μαϊάμι και να τον υποδέχονται ως ήρωα. Οι υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν γύρω του, προσευχόμενοι για τον Τραμπ. Ένας από αυτούς φώναξε: «Ο Ιησούς σε αγαπάει!»

Ο Τραμπ χαμογέλασε, έγνεψε στο πλήθος και δήλωσε: «Φαγητό για όλους!» Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. «Συνεχίστε τον αγώνα, κύριε!», του φώναξε ένας. Στη συνέχεια, πριν από τα 77α γενέθλια του Τραμπ την Τετάρτη (14/6), οι θαμώνες του τραγούδησαν το happy birthday: «Χρόνια πολλά αγαπητέ Ντόναλντ, χρόνια πολλά σε σένα!».

Τότε ο πρώην πρόεδρος σχολίασε: «Κάποια γενέθλια! Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι εκτός ελέγχου». Στη συνέχεια έκανε σχόλια για «στημένη συμφωνία», ισχυριζόμενος ότι «έχουμε μια χώρα που βρίσκεται σε παρακμή όσο ποτέ άλλοτε» και υποσχόμενος να πει περισσότερα στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ. Κάποιος φώναξε: «Ο Θεός να ευλογεί τον Ντόναλντ Τραμπ!» καθώς έφευγε και επέστρεφε στην αυτοκινητοπομπή του.

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις