Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Εκτός του Μπάιντεν, ο Τραμπ κατατροπώνει και τη Μισέλ Ομπάμα σε δημοσκόπηση

Share

Εκτός του Μπάιντεν, ο Τραμπ κατατροπώνει και τη Μισέλ Ομπάμα σε δημοσκόπηση της Rasmussen Reports.

Όπως όλα δείχνουν, μια αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν δεν θα σώσει τους Δημοκρατικούς από μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση 912 πιθανών ψηφοφόρων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ νίκησε όλους όσους το Δημοκρατικό Κόμμα και οι συκοφάντες του στα συστημικά ΜΜΕ ήλπιζαν να του ρίξουν ως αντιπάλους. Ο Τραμπ διεύρυνε επίσης το προβάδισμά του έναντι του απατεώνα Τζο Μπάιντεν.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπάιντεν βρισκόταν έξι μονάδες πίσω από τον Τραμπ, 47 προς 41 τοις εκατό.

Σήμερα, ο Μπάιντεν είναι οκτώ μονάδες πίσω, 49 προς 41 τοις εκατό. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε πριν από την καταστροφική ομιλία του Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης την περασμένη Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, όπως είδαμε, η ομιλία αυτή δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιώσει τη θέση του Μπάιντεν στο ποσοστό αποδοχής του ή τη δημοσκοπική του θέση έναντι του Τραμπ.

Στην πραγματικότητα, στις δημοσκοπήσεις που έχουμε δει, η ομιλία φαίνεται ότι έριξε τον Μπάιντεν μερικές μονάδες.

Να τι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό στη δημοσκόπηση της Rasmussen:

Απέναντι σε μια υποθετική προεδρική κούρσα με τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ο Τραμπ όχι μόνο κερδίζει, αλλά ξεπερνά το μαγικό όριο του 50%, 51 προς 34%.

Απέναντι στην πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα – η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή άτομα στη χώρα – ο Τραμπ προσγειώνεται στο 50 τοις εκατό, 50 προς 43 τοις εκατό.

Έτσι, ο Τραμπ στην πραγματικότητα συγκεντρώνει καλύτερα ποσοστά έναντι της Μισέλ Ομπάμα και του Γκάβιν Νιούσομ από ό,τι έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Και δεν είναι ότι ο Νιούσομ και η Μισέλ είναι άγνωστοι…

Η Μισέλ είναι εξαιρετικά διάσημη και αγαπητή. Ο Νιούσομ ουσιαστικά έτρεξε σε εθνικό προεδρικό αγώνα πέρυσι.

Αν αποδώσετε το πόσο καλά τα πάει ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις για το 2024 στην ηλικία του Μπάιντεν ή στη γενική αντιδημοτικότητα, αυτή η δημοσκόπηση του Rasmussen υπονομεύει πλήρως αυτό το επιχείρημα.

Αν μη τι άλλο, αυτή η δημοσκόπηση του Rasmussen λέει αυτό που οι Δημοκρατικοί και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης φοβούνται περισσότερο: το κοινό δεν επιλέγει τον Τραμπ εξ ορισμού – θέλουν αυτόν τον τύπο πίσω στον Λευκό Οίκο για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Δεν πρόκειται για μία επιλογή του τύπου «το μη χείρον βέλτιστον». Όταν τους προσφέρεται η τέλεια Μισέλ Ομπάμα, επιλέγουν τον Τραμπ. Όταν τους προσφέρεται ο κομψός, νέος, γλαφυρός, προοδευτικός Γκάβιν Νιούσομ, επιλέγουν τον Τραμπ.

Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν το τείχος στα σύνορα, την απέλαση των λαθρομεταναστών, τους χαμηλότερους φόρους, το τέλος της παγκοσμιοποίησης, το τέλος του ευνουχισμού των μικρών αγοριών… Όλα αυτά.

Βεβαίως, αυτή είναι μόνο μια δημοσκόπηση, αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό για το 2024. Κάτι απλά έχει διαφορετική αίσθηση από το 2016 και το 2020. Κάτι υπάρχει στον αέρα.

Το Woke αφήγημα φαίνεται να έχει… αφυπνίσει τον πληθυσμό.

Η φυλετική και σεξουαλική τρέλα που ξεκίνησε με τον Ομπάμα το 2008…

ίσως οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί και βλέπουν τον Τραμπ ως το αμβλύ όργανό τους με τον ίδιο τρόπο που είδαν τον Ρέιγκαν το 1980.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις