Κατρούγκαλος εκτός...

Εκτός εκλογών ο Κατρούγκαλος μετά τις δηλώσεις που έσκασαν σαν «βόμβα» και τις εκμεταλλεύτηκε πολιτικά στο έπακρο η Νέα Δημοκρατία…

Εκτός εκλογών ο Κατρούγκαλος!

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω.

Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Τι προηγήθηκε…

Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε χθεσινή εκπομπή του Blue Sky προκάλεσε σάλο και σοκ στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τις επαγγελματικές ενώσεις να εκδίδουν η μία μετά την άλλη ανακοινώσεις ξορκίζοντας την επαναφορά αυτή της ρύθμισης που είχε σαν συνέπεια την δήμευση των εισοδημάτων τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτήθηκε εχθές στην εκπομπή από τον Αδωνι Γεωργιάδη αν σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανακλογής του να επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου για χαράτσι 20% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ευθέως ναι.

Η προσπάθειά του λίγο αργότερα και μετά τον ήδη μεγάλο σάλο που είχε προκληθεί, να τα μαζεύει, λέγοντας ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις, δεν κατάφερε ούτε τις εντυπώσεις να αμβλύνει ούτε και τον φόβο στους ελεύθερους επαγγελματίες να κατευνάσει, με τις επαγγελματικές ενώσεις να συνεχίζουν να εκδίδουν ανακοινώσεις καταδικάζοντας την πρόθεση αυτή και θυμίζοντας τις συνέπειες που είχε η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Η ΝΔ από το πρωί μιλά για αποκάλυψη του σχεδίου φοροεπιδρομής του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να στηριχτεί το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *