Ο Ρουμανικός στρατός μπαίνει στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πολύ δυσάρεστες για την Παγκόσμια Ειρήνη είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Μολδαβία, που συνορεύει με την Ουκρανία. Οι πληροφορίες θέλουν τον Ρουμανικό Στρατό να περνάει τα σύνορα της Μολδαβίας (με την δικαιολογία των στρατιωτικών ασκήσεων) και να κατευθύνεται προς την αυτονομημένη ρωσόφωνη περιοχή της Υπερδνειστερίας!

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ρουμανικά άρματα μάχης μπήκαν στην Μολδαβία και κατευθύνονται στην αυτοανακυρηχθείσα  σαν ανεξάρτητη ρωσική Υπερδνειστερία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε πως πρόκειται για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ.

Πράγματι η Πολωνία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν χτες, 28 Απριλίου, τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

 

 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν ασκήσεις στην Μολδαβία, η οποία πλέον και τυπικά δεν είναι ουδέτερη.

Παράλληλα όλα αυτά δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην Υπερδνειστερία.

Το κύριο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας είναι η γεωγραφική της θέση. Η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την Ουκρανία, η Υπερδνειστερία έχει μειονεκτική θέση καθώς βρίσκεται σε μια πολύ στενή λωρίδα γης και το φαρδύτερο σημείο της είναι μόλις 40 χλμ. Δεν έχει δηλαδή, το απαραίτητο στρατηγικό βάθος για να αντέξει μια εισβολή να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Υπερδνειστερία, οι οποίοι ουσιαστικά εγκυούνται την ανεξαρτησία της τόσο από την Ουκρανία όσο και από την Μολδαβία.

Η συνολική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερδνειστερίας φτάνει τους 15.000 στρατιωτικούς. Πρόκειται για 4 Ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων σε Τιρασπόλ, Bendery, Dubossary και Rybnitsa.

Επιπλέον διαθέτει τέσσερα Τάγματα ειδικού σκοπού. Σε υπηρεσία υπάρχουν: 100 άρματα μάχης, έως 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού, 35 χιλιάδες οχήματα, BRDM, πυροβόλα, όλμοι, Grad MLRS, αντιαρματικοί πύραυλοι ATGM, 200 συστήματα αεράμυνας, 500 μονάδες μηχανικού στρατιωτικού εξοπλισμού .

Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερδνειστερίας για πολεμικές επιχειρήσεις είναι άγνωστη, όπως άγνωστη παραμένει και η δυνατότητα κλήσης εφέδρων. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους 465.000 εναπομείναντες κατοίκους της Υπερδνειστερίας θα επιστρατευτούν. Όλες οι άλλες σκέψεις είναι καθαρά θεωρητικές.

Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Υπερδνειστερίας έχει ρωσικά διαβατήρια, δηλαδή είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επομένως, ό,τι και να συμβεί εκεί, η Ρωσία θα συνδράμει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *