ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων της δεξιάς κερδίζει την πλειοψηφία στο σουηδικό κοινοβούλιο

Ιστορική νίκη της Δεξιάς στην Σουηδία. Ή μήπως ένας σωστός εκλογικός θρίαμβος; Στη χώρα που κυβερνήθηκε δεκαετίες από κεντροαριστερές – σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, ήρθε η ώρα για μια εκκωφαντική πολιτική αλλαγή.

Με βασικό σύνθημα που θυμίζει εκείνο του Ντόναλντ Τραμπ «Προτεραιότητα στους Σουηδούς» η Δεξιά συμμαχία κατάφερε να κερδίσει 176 έδρες στο Κοινοβούλιο έναντι 173 του κεντροαριστερού συνασπισμού.

«Κλειδί» η εγκληματικότητα και η αθρόα μετανάστευση

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλο κύμα ισλαμιστών μεταναστών. Οι σουηδικές κεντροαριστερές κυβερνήσεις «βομβάρδισαν» με επιδόματα και κάθε είδους βοήθεια τους νέους μετανάστες. Αυτό βέβαια, με την ελπίδα να ενσωματωθούν στην σουηδική κοινωνία.

Μάταια όμως. Παρά τις φιλότιμες και κοστοβόρες κρατικές προσπάθειες, ελάχιστοι έμαθαν τη γλώσσα. Η συντριπτική πλειοψηφία, σχημάτισε τεράστια «γκέτο» εξακολουθώντας να συμπεριφέρεται με τα ήθη του ισλαμικού νόμου (σαρία) από τις χώρες όπου προέρχονταν.

Οι δείκτες της εγκληματικότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη. Για παράδειγμα, η Σουηδία κατάντησε να είναι ως χώρα στην πέμπτη (5η) θέση σε βιασμούς στον κόσμο!

Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, η Δεξιά συμμαχία δεν είχε να κάνει ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά. Απλώς, έπρεπε να κάνει τους Σουηδούς να συνειδητοποιήσουν την τραγική κατάσταση εσωτερικής ασφάλειας, που βρέθηκε η χώρα τους, ως αποτέλεσμα των μεταναστευτικών πολιτικών που ακολούθησαν επί σειρά ετών οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις.

Έρχεται και η Ιταλία

Το τι είδους πολιτική θα ακολουθήσει η νέα σουηδική κυβέρνηση θα το δούμε τους προσεχείς μήνες. Το σουηδικό παράδειγμα βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στον ευρωπαϊκό βορρά. Η Ουγγαρία με τις συνεχείς νίκες του Βίκτωρ Όρμπαν, ήταν η πρωτοπόρος. Αλλά δεν τελειώνει εδώ.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία. Και εκεί, πρωταγωνιστεί ένας Δεξιός συνασπισμός, ο οποίος έχει υιοθετήσει «καθαρόαιμα» τραμπικά συνθήματα.

Αιχμή του πολιτικού δόρατος της Δεξιάς, η αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική και το αίσθημα στραγγαλισμού από τις… «αυταρχικές» Βρυξέλλες, που νιώθουν τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τη μεταναστευτική πολιτική που τους υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες. Αφορά πρωτίστως, την οικονομική και ενεργειακή πολιτική, οι οποίες έχουν οδηγήσει πολλά εκατομμύρια ευάλωτους οικονομικά Ιταλούς σε απόγνωση, ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

του Δημήτρη Παπαφωτη με πηγές από τον διεθνή Τύπο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *