Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Εκλογές ΤΕΕ: Αποτελέσματα, δηλώσεις Καραχάλιου και Σελίμη

Share

Εκλογές ΤΕΕ

Άνετη ήταν η επικράτηση του Βαγγέλη Καραχάλιου, έναντι του αντιπάλου του Γιάννη Σελίμη, στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθησαν την Κυριακή, με αυξημένη συμμετοχή μηχανικών, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του 2019.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ψήφισαν 2.084 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων και έγκυρα βρέθηκαν 2.010 ψηφοδέλτια, άκυρα 49 και λευκά 25.

Η παράταξη του Βαγγέλη Καραχάλιου Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας έλαβε 905 ψήφους, η παράταξη του Γιάννη Σελίμη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών 656 ψήφους και ακολουθούν, η Ενωτική Αριστερή Κίνηση ΕΑΚ με 169 ψήφους, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με 145 ψήφους, η Κοινότητα Μηχανικών με 56 ψήφους, οι Ανεξάρτητοι Μηχανικοί με 54 ψήφους και οι Μηχανικοί με 25 ψήφους.

Ο Βαγγέλης Καραχάλιος, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών-ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και όλους τους υποψηφίους των σσυνδυασμών.

Η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών συγκεντρώνει 905 ψήφους, τις περισσότερες που έχει πάρει ποτέ παράταξη στο Περιφερειακό Τμήμα, επιβεβαιώνοντας το έργο που συντελείται στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα επικυρώνοντας το σχέδιο της για την επόμενη μέρα, με γνώμονα αφενός την πολύπλευρη στήριξη των μηχανικών και αφετέρου τη διαρκή αναβάθμιση το ρόλου και του λόγου του ΤΕΕ στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής.

Η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, όπως συνέβη στο παρελθόν, όπως συνέβη και σ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, θα συνεχίσει χωρίς περισπασμούς στον δρόμο της ενότητας δυνάμεων, της συσπείρωσης, του σεβασμού στον επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες, για ένα ΤΕΕ ισχυρό, μαχητικό και σύγχρονο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΔΚΜ Γιάννης Σελίμης δήλωσε: «Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας για τη νίκη της. Επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και ιδίως όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Η ΔΚΜ-ΤΔΕ αναδείχθηκε ισχυρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 3,5% και συγκεντρώνοντας 157 επιπλέον ψήφους. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον κλάδο μας, ασχολούμενοι ιδιαιτέρως με τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων αλλά και με θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Τέλος, θα συνεισφέρουμε με τους εκπροσώπους μας για ένα καλύτερο αύριο στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις