Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

Δελτίο Τύπου       Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού πραγματοποιούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Καθολικής στην Γαστούνη εκδήλωση με θέμα «Σμύρνη: Μια πόλη ευλογημένη κι απ’ τη λογοτεχνία παινεμένη».

Ένα ταξίδι στ’ ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια. Επίσης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ ο Δήμος Πηνειού, το ΝΠ Πολιτισμού και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γλύφας «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στη Γλύφα», με κύριο ομιλητή τον κ. Νίκο Αντ. Δεμερτζή Δ/ντή Γυμνασίου και συγγραφέα του βιβλίου που έχει τίτλο της ομιλίας του και θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Πηνειού –Ν.Π. Πολιτισμού. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Γλύφας, θα ακολουθήσει ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Μπαλτά ενώ στις 11 π,μ θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής στην πλατεία Γλύφας. Η εκδήλωση μνήμης θα τελειώσει με κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *