Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μας κόβει το φυσικό αέριο η Ρωσία!

Share

Μας κόβει το φυσικό αέριο η Ρωσία!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έρχονται από την Ρωσία, μετά την διακοπή του φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Βουλγαρία, σειρά παίρνει η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αρνήθηκε να καταβάλει το αντίτιμο σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που παίρνουμε από την Μόσχα. Έτσι, όλες οι διαρροές των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο πως σειρά έχει πάρει η Ελλάδα και ότι επισήμως θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου.

Μόνο η Τουρκία μένει αλώβητη. Η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία και επωφελείται οικονομικά. Εμείς τι κάνουμε; Η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει; Πώς οχυρώνει και προστατεύει την ελληνική κοινωνία;

Η Ελλάδα έχει την χαμηλότερη κατανάλωση σε ρωσικό φυσικό αέριο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά δεν παύει να μένει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να βρούμε να το καλύψουμε. Η μοναδική λύση όπως όλα δείχνουν είναι ο …λιγνίτης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που έκανε σημαία της την βίαιη απολιγνιτοποίηση, οδηγώντας στα ύψη το κόστος του ρεύματος στην πατρίδα μας και βυθίζοντας σε απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν την περίφημη “ρήτρα αναπροσαρμογής”, τώρα στρέφεται και πάλι στον λιγνίτη άρον – άρον.

Οι τιμές του φυσικού αερίου ήδη εκτοξεύτηκαν από εχθές. Κάτι που για εμάς στην Ελλάδα σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα ακριβύνουν περισσότερο την στιγμή που ήδη δεν μπορεί να τους πληρώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Το δυστύχημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να μην έχει λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα…

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις