Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική συγκέντρωση αγροτών στο Αγρίνιο

Share

Δυναμική συγκέντρωση αγροτών στο κέντρο του Αγρινίου το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου.

Η κεντρική πλατεία γέμισε από αγροκτηνοτρόφους που απαίτησαν με μαζικότητα την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους.

«Κάθε μήνα γονατίζουμε από το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος, εξαιτίας της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμά τους.

Κατά την άφιξη των τρακτέρ στο κέντρο του Αγρινίου δεν έλειψε η ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν την διέλευση όλων των οχημάτων προς την κεντρική πλατεία. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε και τα τρακτέρ προχώρησαν στην οδό Αναστασιάδη.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών
Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών

Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη και Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κοντογιάννης, που έγινε μάλιστα αποδέκτης αποδοκιμασιών, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου, του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Σ. Γεωργούσης, του Α.Σ. Αγράφων κ. Γιαννούλης, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γ. Λεχουρίτης, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής των αγροτών κ. Ζαρναβέλης και Μολώνης και ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Κοτοπούλης.

Οι αγροτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να γενικευθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιληφθεί γρήγορα την δυναμική που εξελίσσεται στον αγανακτισμένο αγροτικό κόσμο, σύντομα θα δούμε μπλόκα στις εθνικές οδούς…

πηγή φωτογραφιών και βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις