Δραματικές ώρες - Εντοπίστηκαν συντρίμμια

Δραματικές ώρες καθώς η αγωνία για την τύχη των δύο πιλότων μας κορυφώνεται!

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι δύο «αετοί» της Π.Α. πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν το αεροσκάφος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόλαβαν να λάβουν εντολή, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν πρόλαβαν να κάνουν την κίνηση για την εκτίναξη του καθίσματος.

Δραματικές ώρες για την τύχη σμηναγού και υποσμηναγού

Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος που συνέβη το ατύχημα.

Αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, έσπευσε στην περιοχή του ατυχήματος.

Συμμετείχε στις πρώτες έρευνες ωστόσο σύντομα πρόκειται να αποχωρήσει, αφού εξαντλούνται τα καύσιμά του.

Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα).

Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *