Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση New York Times σοκ για Μπάϊντεν! 64% λένε ότι η Αμερική του Μπάιντεν «είναι στη λάθος κατεύθυνση»

Share

Δημοσκόπηση New York Times σοκ για Μπάϊντεν!

Το 64% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η Αμερική του Μπάιντεν «είναι στη λάθος κατεύθυνση»!

Η ισχυρή πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Αμερική του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς οι ψηφοφόροι βλέπουν με μεγαλύτερη αγάπη την προεδρία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Siena για τους New York Times που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Ο δημοσκόπος ρώτησε τους ερωτηθέντες: «Πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή κατευθύνονται προς τη λάθος κατεύθυνση»;

Οι ερωτηθέντες απάντησαν:

 • Σωστός δρόμος: 25%
 • Λάθος κατεύθυνση: 64%
 • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ: 11%

Το ποσοστό του 64% είναι μια μεταβολή μιας μονάδας από την τελευταία δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, όταν μόνο το 24% των ψηφοφόρων θεωρούσε ότι η Αμερική του Μπάιντεν πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση και το 65% δήλωσε ότι δεν πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι απόψεις για την προεδρία του Τραμπ είναι πιο θετικές σήμερα απ’ ό,τι όταν έφυγε από το αξίωμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, γεγονός που δημιουργεί ισχυρά επιχειρήματα για την επανεκλογή του.

Οι New York Times ανέφεραν:

Ενώ οι μνήμες από την ταραχώδη και χαοτική διακυβέρνηση του κ. Τραμπ δεν έχουν ξεθωριάσει σημαντικά, πολλοί ψηφοφόροι έχουν πλέον μια πιο ρόδινη εικόνα για τους χειρισμούς του στην οικονομία, τη μετανάστευση και τη διατήρηση του νόμου και της τάξης. Ενόψει των εκλογών του 2020, μόνο το 39% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η χώρα ήταν σε καλύτερη κατάσταση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τραμπ. Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, σχεδόν οι μισοί λένε ότι βελτίωσε τα πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο ένα τμήμα των ψηφοφόρων έχει αλλάξει γνώμη για την εποχή Τραμπ, ανακαλώντας εκείνα τα χρόνια ως μια εποχή οικονομικής ευημερίας και ισχυρής εθνικής ασφάλειας. Η αλλαγή στις απόψεις για την κυβέρνησή του έρχεται ακόμη και ενώ ο κ. Τραμπ αντιμετωπίζει δεκάδες κατηγορίες για κακουργήματα και θα εμφανιστεί τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την επιλογή ενόρκων σε μία από τις τέσσερις ποινικές δίκες του.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 79% των ψηφοφόρων βλέπουν αρνητικά την οικονομία του Μπάιντεν. Η δημοσκόπηση ρώτησε τους ερωτηθέντες: «Σκεπτόμενοι την οικονομία της χώρας, πώς θα αξιολογούσατε τις οικονομικές συνθήκες σήμερα»;

Οι ερωτηθέντες απάντησαν:

 • Εξαιρετικές: 4%
 • Καλές: 17%
 • Απλά ικανοποιητικές: 27%
 • Κακές: 52%

Επιπλέον, το 69% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι «αποτελεσματικός» πρόεδρος:

 • Συμφωνώ απόλυτα: 48%
 • Λίγο συμφωνώ: 21%
 • Διαφωνώ κάπως: 14%
 • Διαφωνώ απόλυτα: 13%

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.059 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 7 έως τις 11 Απριλίου με περιθώριο σφάλματος 3,7 μονάδων. Το 43% των ερωτηθέντων ψήφισε τον Μπάιντεν το 2020, ενώ μόνο το 36% ψήφισε τον Τραμπ.

BREITBART NEWS

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις