Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Δεν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από δικαστική απόφαση “σταθμό”

Share

Δεν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από δικαστική απόφαση “σταθμό”.

Να μην διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχείρηση επειδή δεν πληρώθηκε η “ρήτρα αναπροσαρμογής” διέταξε το Ειρηνοδικείο Αθηνών με προσωρινή του διαταγή.

Τι συνέβη; Επιχειρηματίας είχε ζητήσει (επειδή αμφισβητούσε τη νομιμότητα επιβολής ρήτρας αναπροσαρμογής) την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην επιτραπεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης της επιχείρησής του, διότι τούτο θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία της.

Το αίτημά του φάνηκε λογικό και έγινε δεκτό από τον δικαστή. Έτσι, διατάχθηκε ο πάροχος να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια και εντολή για απενεργοποίηση της παροχής και διακοπή της ηλεκτροδότησης του ξενοδοχείου.

“Βροχή” οι καταγγελίες για την “ρήτρα αναπροσαρμογής”

Σαν βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από αγανακτισμένους καταναλωτές για τις χρεώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η ΕΚΠΟΙΖΩ, αλλά και η ΡΑΕ, που επεξεργάζονται αυτές τις καταγγελίες, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν αναφερθεί στην ύπαρξη αδιαφανών ρητρών στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, εστιάζοντας μάλιστα στην ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εκ μέρους παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας κατά την προσέγγιση πελατών, στους οποίους δεν προσφέρεται ενδελεχής ενημέρωση για τις χρεώσεις που δύνανται να επιβληθούν, πέρα των ανταγωνιστικών χρεώσεων.

Περισσότερα στο dikastikoreportaz

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις