Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

“ΔΕΝ εντοπίστηκαν λύματα στην Κουρούτα”

Share

«ΔΕΝ εντοπίστηκαν λύματα στην Κουρούτα».

Δελτίο Τύπου Δήμου Ήλιδας για την καφέ κηλίδα στην Κουρούτα

20/7/2023

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ

«ΔΕΝ εντοπίστηκαν λύματα στην Κουρούτα»

Με αφορμή την εικόνα που εμφάνισε το πρωί της Πέμπτης η παραλία της Κουρούτας, και ειδικότερα τα νερά της θάλασσας, όπου λουόμενοι διαπίστωσαν να επιπλέει σε ορισμένα σημεία κηλίδα ανοιχτού καφέ χρώματος, προκαλώντας αναστάτωση, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο Ήλιδας προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι οφείλεται το φαινόμενο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης, σκάφος του οποίου μετέβη με λιμενικούς στο σημείο και έλαβε δείγματα για περαιτέρω αναλύσεις, ενώ το Λιμεναρχείο ενημέρωσε και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Στον επιτόπιο έλεγχο ΔΕΝ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λύματα, όπως αυθαίρετα διέσπειραν κάποιοι προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση στους λουόμενους.

Για το θέμα ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου διευκρινίζει τα εξής:

«Ως Δήμος Ήλιδας λαμβάνουμε τακτικά δείγματα από τα νερά και προβαίνουμε συνεχώς σε χημικές αναλύσεις. Βάσει αυτών των αναλύσεων δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη βακτηριδίων ή άλλων επιβλαβών ουσιών στα νερά μας, τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση από τους λουόμενους.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για λύματα και εκτιμάται ότι η καφέ κηλίδα οφείλεται σε πλαγκτόν και αναμένουμε τις νεότερες αναλύσεις για να το επιβεβαιώσουμε, καθώς μέχρι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα με τα νερά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αισθητικά η εικόνα που εμφανίστηκε προκαλεί άσχημη εντύπωση στους λουόμενους, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Εμείς ως δήμος είμαστε σε εγρήγορση και με όποια μέσα διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ανάλογου φαινομένου. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αντίστοιχη εικόνα, με φυσαλίδες ή κηλίδες παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης και σε άλλες ακτές του νομού».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις