Πεθερόπληκτοι του κόσμου κουράγιο - Δεν φταίτε εσείς

Μήπως είστε πεθερόπληκτος; Μήπως είστε η νύφη που “φταίει” για ό,τι και να συμβεί, σύμφωνα με την πεθερά της; Εάν απαντήσατε καταφατικά και δεν γνωρίζετε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το κείμενο. Είναι γραμμένο για εσάς!

Όλοι έχουμε δει ταινίες όπου διακωμωδείται η “εκρηκτική” σχέση πεθεράς/γαμπρού ή πεθεράς/νύφης. Στην Αμερική διεξήχθη επιστημονική έρευνα για να δοθεί μια απάντηση στο τι φταίει. Συγκεκριμένα, το Arizona State University, δημοσίευσε την έρευνα αυτή στο επιστημονικό περιοδικό «Evolutionary Psychological Science». Τα συμπεράσματα;

Εντάξει, δεν φταίτε εσείς! Είναι θέμα …”γενετικής”! Όπως προέκυψε από τη μελέτη 100 ανθρώπων, όλη την ευθύνη για τις προστριβές φέρει η πεθερά. Τα κίνητρα, δε, πίσω από την εχθρική της συμπεριφορά σχετίζονται με τη γενετική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με την πεθερά παρά με τον πεθερό. Αυτό, όπως ανέφεραν οι ψυχολόγοι της έρευνας, οφείλεται στο γεγονός ότι ασυναίσθητα η πεθερά νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί με κάθε μέσο το παιδί της, διότι είναι γενετικά παρόμοιο με εκείνη, ενώ ο γαμπρός ή η νύφη είναι «ξένοι» από γενετικής άποψης.

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζετε ότι δεν φταίτε εσείς. Επιστημονικώς αποδεδειγμένο… Εμείς μέχρι εδώ μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τι άλλο να σας πούμε; Κουράγιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *