Δ.Νικολακόπουλος: «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα»

Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα»… γιατί ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ!

Συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις (Beach tennis, beach Soccer, beach volley, αρχαίο πένταθλο, ιστιοπλοΐα, 3on3 GNC, στίβος, speedminton, air badminton, run, κ.α.) του φετινού προγράμματος που υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας

Ένα καλοκαίρι με ιδιαίτερο, αθλητικό, ενδιαφέρον θα είναι το φετινό χάρις στο πρόγραμμα «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα» που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στις δράσεις του οποίου αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (12 Ιουλίου 2023), ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο «μικρό» Συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων που σε συνεργασία με την Περιφέρεια υλοποιούν της σειρά δράσεων.

Ο κ.Νικολακόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Αντιπεριφέρειας Αθλητισμού τα προηγούμενα τρία χρόνια τονίζοντας πως «Είμαστε υπερήφανοι για το μεγάλο αθλητικό αποτύπωμα που αφήνουμε στο σύνολο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στόχος μας ήταν να σταθούμε δίπλα στα αθλητικά σωματεία όσο πιο δυνατά και άξια μπορούσαμε. Θέλουμε να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε το αθλητικό προϊόν της περιοχής μας και πιστεύω πως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια ανάλογη εικόνα στη Περιφέρεια μας».

«Αντάξιοι της τεράστιας αθλητικής ιστορίας της Περιφέρειάς μας»

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολακόπουλος διευκρίνισε ότι «Με πολλή δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου, μα πάνω απ` όλα με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το αθλητικό προϊόν και να σταθούμε αντάξιοι της, της τεράστιας αθλητικής ιστορίας της Περιφέρειάς μας.

Βρισκόμαστε στην Ολυμπιακή Γη κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ως θεσμικοί φορείς του Αθλητισμού στην περιοχή προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσφέρουμε στήριξη αλλά και κύρος στα αθλητικά σωματεία, στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και στις διοργανώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί -και σε αυτές που ακολουθούν- σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και φυσικά, εδώ, στην αγαπημένη μας Ηλεία!

«Αθλητικές διοργανώσεις στην παραλία που… συναρπάζουν!»

Ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε πως «Μετά, λοιπόν, από εκατοντάδες αθλητικές δράσεις σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ήρθε η ώρα να εγκαινιάσουμε μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων “Δίπλα στο κύμα” γιατί ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ… κάθε στιγμή, κάθε ημέρα και κάθε εποχή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ποικίλες, διαφορετικού ύφους, αθλητικές δράσεις, που θα φιλοξενηθούν κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου και στην Κουρούτα. Ευελπιστούμε δε στο μέλλον να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο πρόγραμμα με ακόμα περισσότερες δράσεις και ιδιαίτερα στην Ηλεία που διαθέτει ακτογραμμή άνω των 100 χλμ.

Οι φετινές αθλητικές διοργανώσεις στην παραλία έρχονται για να συναρπάσουν, να χαρίσουν αυθεντικές αθλητικές στιγμές, να γεμίσουν με όμορφες αθλητικές καλοκαιρινές εικόνες και αναμνήσεις όλους όσους συμμετέχουν και όλους όσοι τις παρακολουθήσουν.

Δίπλα μας βρίσκονται άνθρωποι που η ζωή τους είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό και προσφέρουν σε αυτόν. Προσπαθούμε μαζί για το καλύτερο και θέλω με ειλικρίνεια να τους ευχαριστήσω γι` αυτό!

Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους συντοπίτες μας, όλων των ηλικιών, να συμμετάσχουν στις δράσεις… σας περιμένουμε όλους στις όμορφες παραλίες μας».

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των δράσεων (που έχουν ήδη ξεκινήσει με το «Kourouta Run», στις 9 Ιουλίου, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «ΟΡΕΙΒΑΤΕΙΝ» και τον Διασυλλογικό Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Κατάκολο –Στροφάδες –Κατάκολο στις 8 & 9 Ιουλίουαπό τον «Λάτσειο Ναυτικό Όμιλο Κατακόλου»).

Δ.Νικολακόπουλος: «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα»
Δ.Νικολακόπουλος: «Αθλητισμός δίπλα στο κύμα»

Παρουσίες

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων-Συλλόγων που συνεργάζονται με την Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση των δράσεων και πιο συγκεκριμένα: ο γραμματέας του Λάτσειου Ναυτικού Ομίλου Κατακόλου, Αντρέας Λαμπαούνας, οι εκπρόσωποι του Γυμναστικού-Αθλητικού Συλλόγου «Πύργος`99» (μπάσκετ), Νίκος Τσίτσος και Νίκος Συναδινός, ο Γιώργος Καλλιμάνης του Ορειβατικού συλλόγου Αμαλιάδας «Ορειβατείν», ο Νίκος Τεκερλάκης από τον Αλφειό Επιταλίου (ποδόσφαιρο), ο Μάκης Κόκκαλης (Πέλοπας Πύργου), ο Παναγιώτης Τσόκος (Φιλαθλητικός Πύργου), ο προπονητής βόλεϊ και η υπευθ. Δημ. Σχέσεων του Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας, Κωνσταντίνος Τζούμας και Ιωάννα Παναγοπούλου αντίστοιχα, ο προπονητής πάλης Αλέξης Κολιτσόπουλος (Τιτάν Πύργου), ο προπονητής Κύριλλος Παλαιολόγος (Αθλητική-Γυμναστική Ένωση Πύργου) και η Εύα Αργυροπούλου (Κόροιβος Αμαλιάδας).

Όλοι τους στάθηκαν στη στάση του κ. Νικολακόπουλου απέναντι στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής και τη σημαντική στήριξη που τους προσφέρει ενώ παράλληλα απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες στις δράσεις του προγράμματος.

“Δίπλα στο κύμα” – Αθλητικές Εκδηλώσεις-συνδιοργανώσεις με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Καλοκαίρι 2023

1. Κουρούτα RUN από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «ΟΡΕΙΒΑΤΕΙΝ»

9 Ιουλίου 2023

α. Διασυλλογικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κατάκολο –Στροφάδες –Κατάκολο

8 & 9 Ιουλίου 2023 στο Κατάκολο

β. Τελετή Λήξης της 33ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου στο Κατάκολο στις 06 Αυγούστου 2023

γ. Διασυλλογικός Αγώνας Κατάκολο Στόχος Αεροπορίας –Παλαιοχωρίου Ιονίου στο Κατάκολο στις 10 Σεπτεμβρίου 2023

δ. Διασυλλογικός αγώνας ελεγχόμενου στίβου στο Κατάκολο στις 23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι παραπάνω αγώνες διοργανώνονται από τον « Λάτσειο Ναυτικό Όμιλο Κατακόλου» .

Beach Soccer Αθλητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Κατάκολο στις 15& 16 Ιουλίου 2023 από τον Α.Ο. Αλφειό Επιταλίου

α. 2ο Τουρνουά στο Κατάκολο στις 19 Ιουλίου 2023

β. 2ο Τουρνουά Beach Τennis στο Κατάκολο στις 26 Ιουλίου 2023

γ. 1ο Τουρνουά Air Badmiton στο Κατάκολο στις 2 Αυγούστου 2023

Τα παραπάνω τουρνουά θα διοργανωθούν από τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου.

5ο Τουρνουά Beach Soccer και το 1ο Τουρνουά Ποδοτέννις στο Κατάκολο στις 23& 24 Ιουλίου 2023 από τον Αθλητικό Σύλλογο Πέλοψ Πύργου

3on3 GNC στην παραλία Κουρούτας στις 4-6 Αυγούστου 2023 από τον Αθλητικό Σύλλογο «Πύργος 99».

Αρχαίο Πένταθλο στην Παραλία στις 28-30 Αυγούστου 2023 από το Αθλητικό Σύλλογο ΤΙΤΑΝ και ΑΓΕ Πύργου.

Kids Athletics στην παραλία Κουρούτα στις 20 Αυγούστου 2023 από τον Α.Σ.ΚΟΡΟΙΒΟΣ .

α. Beach Volley 2 τουρνουά Μικτά στη τοποθεσία Κουνέλια στο Κατάκολο στις 23& 24 Ιουλίου και 29&30 Ιουλίου 2023

β. . Beach Volley Αντρικό στις 6 Αυγούστου 2023 στη τοποθεσία Κουνέλια στο Κατάκολο

Τα παραπάνω τουρνουά θα διοργανωθούν από τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *