Σα. Σεπ 24th, 2022
Καλαματιανός για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Διονύσης Καλαματιανός: «Στην Ελλάδα αποκοπές ρεύματος, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία 40% μείωση στους λογαριασμούς»

Προκύπτει, λοιπόν, ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης ν’ αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες μέσα στη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας.

Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα που έχει λάβει δε μπορούν ν’ ανακουφίσουν την κοινωνία. Οι επιλογές της στρέφονται ξεκάθαρα απέναντι στα συμφέροντα των πολλών και έχουν στόχο να προστατέψουν την αισχροκέρδεια και τα ενεργειακά καρτέλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει πως χρειάζονται ουσιαστικές ενέργειες και συγκεκριμένα μέτρα που θα αναχαιτίσουν την ενεργειακή ακρίβεια και θα μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος σε ποσοστό άνω του 50% για το σύνολο των καταναλωτών. Συγκεκριμένα πρέπει:
– Να θεσπιστεί πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού.
– Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος και ρύθμιση της αγοράς.
–  Να εφαρμοστεί άμεσα το μοντέλο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
–  Να ενεργοποιηθούν υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να καταθέσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή, ώστε να μην πληρώνουν οι καταναλωτές την απαράδεκτη
ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της από τα ελληνικά δικαστήρια.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δε θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει όσους, μέρα με τη μέρα, βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ενεργειακή ακρίβεια και ανασφάλεια. Αδιαφορεί για το ότι υπάρχουν συμπολίτες μας με κομμένο ρεύμα, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους τεράστιους λογαριασμούς.

Μοναδική λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, υλοποιώντας άμεσα τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.