Καλαματιανός για Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Ανακοίνωση κ. Διονύση Καλαματιανού Βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Διονύσης Καλαματιανός για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας: «Δεν θα επιτρέψουμε μια ακόμη απώλεια του τόπου μας»

Η Αμαλιάδα απειλείται με μια ακόμη απώλεια. Μετά τη δρομολογημένη απομάκρυνση του Τμήματος Γεωπονίας. Μετά την υποβάθμιση του νοσοκομείου της. Τώρα, φαίνεται πως προετοιμάζεται το έδαφος για να χαθεί και το Πρωτοδικείο της πόλης. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητείται αυτή τη στιγμή, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλάζει ολοσχερώς τον καταστατικό χάρτη των δικαστηρίων στην Επικράτεια. Αποτέλεσμα των προβλεπόμενων διατάξεών του, είναι να κινδυνεύει να χαθεί το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας.

Με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση προωθεί συγχωνεύσεις και καταργήσεις πρωτοδικείων. Με αφορμή τις τηλεματικές δίκες, σχεδιάζεται η συρρίκνωση του δικαστικού χάρτη της Χώρας. Το κάνει αυτό απέναντι σε όλα εκείνα τα θεμελιώδη και υπαρξιακά που διέπουν το νομικό σύστημα της Χώρας μας. Απέναντι στο νομικό κόσμο, παραβλέποντας τις ανάγκες του. Τον περιθωριοποίει και τον μετατρέπει από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο.

Όμως, η απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί να διέπεται από οικονομικά κριτήρια. Δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από ποσοτικά και μετρήσιμα χαρακτηριστικά. Στον πυρήνα της έχει τον ίδιο τον άνθρωπο και την κοινωνία συνολικά. Η πόλη της Αμαλιάδας, λοιπόν, αντιμετωπίζει ακόμα έναν μεγάλο κίνδυνο. Κινδυνεύει να δεχτεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στην κοινωνική και οικονομική της δραστηριότητα.

Μια ακόμα απαξίωση και υποβάθμιση. Μια από τις πολλές που έχει βιώσει συνολικά η Ηλεία τα τελευταία χρόνια, με την απώλεια και το ξήλωμα δομών και υποδομών. Τώρα, απειλείται το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας. Ένα Πρωτοδικείο που τα τελευταία χρόνια το υπονόμευσαν. Οι υπάλληλοι φεύγουν σε σύνταξη και κανένας δεν τους αντικαθιστά.

Και τώρα με αυτή τη νομοθέτηση που προωθούν, ανοίγουν το δρόμο του κλεισίματός του, της συγχώνευσης, της μεταφοράς του. Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Των εργαζομένων του Πρωτοδικείου. Της κοινωνίας της Αμαλιάδας και ολόκληρης της Βόρειας Ηλείας. Να μην τολμήσουν αυτό το νέο χτύπημα στον τόπο μας. Η απάντηση που θα πάρουν από όλους μας θα είναι ηχηρή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *