Τε. Σεπ 28th, 2022
Ζούπη Χρύσα Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Eurostat, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών με 22%, 21,3% και 21,1% αντιστοίχως.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, καθηγητής χειρουργικής, Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, «συνέπεια της βαθμιαίας γήρανσης του πληθυσμού είναι η αύξηση των ποσοστών των νόσων φθοράς όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, η καχεξία, η άνοια, η οστεοπόρωση και βέβαια η μεγάλη μάστιγα του καρκίνου».
Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανέτοιμο για αυτές τις μελλοντικές συνθήκες αντιμετώπισης των παραπάνω.
Το κράτος πρόνοιας στα νέα ζευγάρια δεν δίνει την δυνατότητα να τεκνοποιήσουν παραπάνω από ένα τέκνο,διότι οι νέοι δεν θέλουν να ζουν με επιδόματα,ούτε με χρέη.Οι νέοι θέλουν στην ερώτηση των παιδιών τους τι δουλειά κάνουν οι γονείς,να απαντούν σαφέστατα όχι ότι είναι άνεργοι ούτε επιδοματούχοι και φτωχοποιημένοι.
Η νεολαία αναζητά θέσεις εργασίας, ανάπτυξη των επαγγελμάτων που επιθυμούν.
Απαριθμήστε λοιπόν το πρόγραμμα σας για τον γηραιότερο πληθυσμό αλλά και το πρόγραμμα της δυνατότητας στην αγορά εργασίας στους νέους για να αυξηθεί ο πληθυσμός. Βοηθήστε το δημόσιο σύστημα υγείας
Άντε να σας δούμε. Όλα τα άλλα που λέτε στόχο έχουν την εξαπάτηση των πολιτών χάριν της ψηφοθηρίας

 

Ζούπη Χρύσα
Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου
Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.