Χρύσα Ζούπη για αύξηση κατώτατου μισθού

Αύξηση κατώτατου μισθού ή μονοπώλιο κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς;

Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης:

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ο Υπουργός Εργασίας Κος Χατζηδάκης θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο: Κοινωνική και Εργασιακή πολιτική του Υπουργείου Εργασίας ή μονοπώλιο κοινωνικής ευαισθησίας της αριστεράς;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr ο κ. Χατζηδάκης είπε:«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού.

«Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».

«Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για “πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» σημείωσε.

Έχετε έναν λόγο να δώσετε αύξηση στον κατώτατο μισθό Κύριε Υπουργέ Εργασίας: να μην χαρίσετε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά.

Έτσι είναι,όχι γιατί ο εργαζόμενος αμείβεται με 200 ευρώ και 400 ευρώ και 580 ευρώ.

Να σας δώσουμε την αμοιβή μας να πληρώσετε ενοίκιο, ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ, φροντιστήρια παιδιών κλπ…. Μπράβο….σας ευχαριστούμε για την κοινωνική πολιτική στον εργασιακό τομέα….

Ζούπη Χρύσα
Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου
Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *