Καταρρέουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες

Πανικός στις Η.Π.Α. και στα αμερικανικά χρηματιστήρια με κατάρρευση των τιμών των μετοχών! Αντίθετα οι τιμές των ομολόγων εκτοξεύτηκαν δείχνοντας ότι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι φοβούνται πως έρχεται μια μεγάλη χρηματιστηριακή αστάθεια και καταφεύγουν στη σιγουριά των σταθερών επιτοκίων των ομολόγων!

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει σημαντική πτώση κατά 3,17% χάνοντας περίπου 1.100 μονάδες στις 32.981. Βουτιά για τον τεχνολογικό Nasdaq που πέφτει κάθετα κατά 4,93% στις 12.324 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε φτάσει να πέφτει κατά 5,2%. Σημαντική υποχώρηση και για τον S&P 500 που βρίσκεται στις 4.140 μονάδες μειωμένος κατά 3,71%.

Σημαντική πίεση δέχονται μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, με την Meta να χάνει 5,8% και την Amazon 7,1%. Ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις μετοχές των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου με την Etsy και την eBay να υποχωρούν κατά 15% και 8% αντιστοίχως. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις για τον Nasdaq μέσα στην τελευταία διετία.

Οι οικονομικές εξελίξεις που προκαλεί η αντίδραση της Ρωσίας στις κυρώσεις της Δύσης (μόνο με ρούβλια αγορά φυσικού αερίου από την Ευρώπη, μελλοντική σύνδεση ισοτιμίας χρυσού και ρωσικού νομίσματος) η ουσιαστική στήριξη των μοναρχιών του Κόλπου στα σχέδια του Πούτιν «αδειάζοντας» τον Μπάϊντεν, οι υπόγειες κινήσεις της Κίνας (αγορά ρωσικών εμπορευμάτων με τα εθνικά τους νομίσματα και όχι με δολάριο, ξεφόρτωμα αμερικανικών ομολόγων χωρίς να τα επαναγοράζουν) αλλά και τόσα άλλα λάθη της διοίκησης Μπάιντεν, οδηγούν σε μαζική φυγή τους επενδυτές από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Όπως όλα δείχνουν ο οικονομικός αρμαγεδδών είναι εδώ! Περιμένουμε τη συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδίως πως θα επηρεάσουν όλα αυτά την Ευρώπη αύριο Παρασκευή που κλείνουν τα χρηματιστήρια για Σαββατοκύριακο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *