Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

«Χαστούκι» 650.000 ευρώ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στη ΝΔ και στην κυβέρνηση!

Share

«Χαστούκι» 650.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λίστα αποδήμων του σκανδάλου Ασημακοπούλου.

Αναλυτικά:

Την επιβολή προστίμου ύψους 500.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών, για τη διαρροή της λίστας αποδήμων αποφάσισε πριν από λίγο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 στη Νέα Δημοκρατία και 50.000 ευρώ στην κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τα παραπάνω πρόστιμα επιβλήθηκαν για την υπόθεση της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε κατοίκους εξωτερικού, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι χορήγησαν τα προσωπικά τους δεδομένα στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως είχε αναφέρει η Αρχή:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση ξεκίνησε με εντολή του Αντώνη Ελευθεριάνου.

Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Γεώργος Νούλης με τα αδικήματα υπό διερεύνηση να αφορούν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα καθώς και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις