Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

«Χαρτογράφηση» του Τουρισμού στη Δυτ. Ελλάδα

Share

«Χαρτογράφηση» του Τουρισμού στη Δυτ. Ελλάδα στο West Travel Forum.

Το West Travel Forum, το πρώτο μεγάλο συνέδριο για τον τουρισμό στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες από το thebest.gr με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τριάντα έξι διακεκριμένοι ομιλητές και δέκα πολυθεματικές συνεδρίες «χαρτογράφησαν» τα δεδομένα και τις προοπτικές της περιοχής στην τουριστική βιομηχανία, προτείνοντας λύσεις.

Στην αίθουσα συνεδρίων του Royal Πάτρας, μίλησαν άνθρωποι του τουρισμού, πολιτικοί, επιχειρηματίες, κ.ά. σε μια συζήτηση που ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση στην Δυτική Ελλάδα, η οποία αν και διαθέτει υποδομές, πλούτο μνημείων και ιστορίας, φυσικό κάλλος και σύγχρονες υποδομές, εντούτοις βρίσκεται στην τελευταία θέση των βασικών οικονομικών δεικτών.

Τις εργασίες του Forum άνοιξε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η οποία κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς, σε συντονισμένη δράση, ώστε να εξελιχθεί η Δυτική Ελλάδα σε μια νέα τουριστική αγορά.

Η Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Unesco, τόνισε ότι η ανεκτίμητη άυλη πολιτιστική κληρονομιά δεν εξαντλείται στα μνημεία και ότι η Unesco προωθεί την τουριστική και περιηγητική κουλτούρα.

West Travel Forum: «Χαρτογράφηση» του Τουρισμού - Η Δυτ. Ελλάδα νέα αγορά

Νεκτάριος Φαρμάκης και Ανδρέας Φίλιας

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι ο οργανισμός έχει ανοικτές τις πόρτες της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και να κάνει πράξη τα οράματα και τα σχέδια κάθε περιοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έστειλε το δικό του μήνυμα, για αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου τοπικού πλεονεκτήματος, όλων των τοπικών διαδρομών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τοπόσημων, των αγαθών της γης, των πολιτιστικών θεσμών και των περιοχών σπάνιου κάλλους.

Στη στρατηγική που ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στo brand Olympia Land και στη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζεται ο τουρισμός.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας εντόπισε την αδυναμία της περιοχής να μπει στον χάρτη του τουρισμού στο γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στις στρατηγικές επενδύσεις. Όσον αφορά στο Επιμελητήριο, μίλησε για το πρόγραμμα Culture and Shopping.

Διαβάστε σχετική με το θέμα δημοσίευση

«Κάτι κάνουμε λάθος» – Ο τουρισμός στη Δυτική Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις