Δε. Σεπ 26th, 2022

Δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερη νηστίσιμη πιτούλα, όταν τη δοκίμασα από την κ Ζωή λέω δεν υπάρχει, δεν είναι νηστίσιμη αυτή η πίτα.. Με την γέμιση την πλούσια… τυρί.. πιπεριές και φύλλο κρατσανιστό…

Ααα και το μυστικό… αν δεν έχουμε φύλλο χωριάτικο κάνουμε το κρούστας να μοιάζει σαν χωριάτικο πως; ρίχνοντας αλεύρι στα φύλλο καθώς τα στρώνουμε στο ταψί…

Πάμε να τη φτιάξουμε.

Υλικά

  • για ταψάκι 35×28
  • το μεσαίο πυρέξ που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα.
  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 500 γρ τυρί λευκό νηστίσιμο
  • 2 μικρές κόκκινες πιπεριές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά φλωρίνης από βαζάκι
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • αλάτι πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη
  • Λάδι περίπου 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αντιστάσεις.
  • Κόβουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, θρυμματίζουμε το τυρί.
  • Ενώνουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη, προσέχουμε με το αλάτι – συνήθως το νηστίσιμο το τυρί δεν είναι αλμυρό γι’ αυτό προσθέτουμε – αν δοκιμάσουμε και είναι αλμυρό, δε βάζουμε καθόλου.
  • Κόβουμε τα φύλλα στη μέση (εμένα με βολεύουν καλύτερα στο συγκεκριμένο ταψί).
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα…φύλλο αλεύρι λάδι, στρώνουμε τα μισά περίπου, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και
    συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Απλώνουμε άλλα 4 με 5 φύλλα αλεύρι και λάδι και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τελειώνουμε με τα φύλλα. Χαράζουμε την πίτα ρίχνουμε λάδι βρέχουμε την πίτα μας με λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Κρύα ή ζεστή τρώγεται ευχάριστα!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!

 

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.