Σα. Σεπ 24th, 2022
Ισοπεδώνει το azovstal η τεράστιας ισχύος ρωσική συμβατική βόμβα

Την συστηματική εκκαθάριση του εργοστασίου azovstal φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι Ρώσοι. Αν και το αρνήθηκαν επισήμως… 

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο τους έχει αποκαλύψει μυστικά περάσματα -τούνελ, από τα οποία έχουν εισχωρήσει, αφού πρώτα βομβάρδισαν και πάλι το εργοστάσιο.

Και αυτήν τη φορά δεν ήταν απλές βόμβες. Ήταν βόμβες τεράστιας ισχύος. Ένα βήμα πριν τα πυρηνικά. Αυτή η βόμβα ονομάζεται «ο πατέρας των βομβών» και ισοπεδώνει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Πρόκειται για μια θερμοβαρική βόμβα.

Η θερμοβαρική βόμβα είναι μια βόμβα δυο σταδίων. Στο πρώτο στάδιο σκορπάει σαν αεροζόλ ένα πολύ λεπτό υλικό από καύσιμο με βάση τον άνθρακα στην ακτίνα που πέφτει και στο δεύτερο στάδιο το νέφος αυτό αναφλέγεται.

Ο τρόπος που αναφλέγεται ουσιαστικά καίει όλο το οξυγόνο μέσα στην ακτίνα αυτή και σε κλάσματα του δευτερολέπτου δημιουργεί ένα τεράστιο κενό και ένα ωστικό κύμα. Ότι είναι μέσα στην ακτίνα καίγεται ενώ τα πνευμόνια του ανθρώπου αλλά και των άλλων οργανισμών καίγονται και αυτά πριν το καταλάβουν.

 

Δείτε το video που ακολουθεί και δείχνει τον βομβαρδισμό με τέτοιες βόμβες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.