Αύριο στη Γαστούνη θα κάψουν τον Αράπη

Όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Πηνειού, αύριο καίνε τον «Αράπη» στη Γαστούνη.

Πιστός στην τήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, προσκαλεί όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το δρώμενο.

Να σημειώσουμε ότι, από φέτος το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού, θα είναι εκείνο που θα διοργανώνει το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του «Αράπη».

Το papafotis.gr εύχεται χρόνια πολλά και κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.

Αύριο καίνε τον «Αράπη»

Δελτίο Τύπου

Τρίτη της Λαμπρής και στην Παναγία Καθολική της Γαστούνης εορτάζεται η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας με λιτάνευση της εικόνας αφού θα έχει προηγηθεί το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του αράπη που διοργανώνει από φέτος το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού.

Το πολύχρωμο ομοίωμα του αράπη έχει καλλιτεχνηθεί από ειδικό τεχνίτη.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με κάθε λαμπρότητα ,μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, όπως αρμόζει στην Υπεραγία Θεοτόκο, τη Μητέρα του Αναστάντος Ιησού Χριστού, εορτάζουμε καιρού επιτρέποντος, την Τρίτη της Λαμπρής, την ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας της Καθολικής στην Γαστούνη.

Μετά το έθιμο της καύσης περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας
Μετά το έθιμο της καύσης περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας

Μετά την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και πριν τη λιτάνευση της εικόνας, θα παρακολουθήσουμε το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του αράπη, ένα έθιμο που έρχεται από παλιά και από φέτος διοργανώνει το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού.

Χριστός Ανέστη!».

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε την οικογένεια αδελφών Ανδρικάκη που επί σειρά ετών είχε αναλάβει την κατασκευή του ομοιώματος για το έθιμο της καύσης του αράπη.

Φέτος το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού όπως είχε δεσμευτεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε την εκδήλωση και συγκεκριμένα την κατασκευή του ομοιώματος βασιζόμενο μάλιστα σε ιστορικές περιγραφές καθώς και την διαδικασία καύσης με την υποστήριξη και σχετικών εφφέ.

Η κατασκευή ανατέθηκε σε καλλιτέχνη κατασκευής ομοιωμάτων και η καύση θα γίνει από αδειούχο πυροτεχνουργό.

Σας προσκαλούμε στην Παναγία Καθολική στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου θα αναβιώσουμε μαζί το έθιμο της καύσης περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *