Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αθωώνουν την «Greek Mafia»;

Share

Αθωώνουν την «Greek Mafia» στην πολύκροτη δίκη;

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων!

Ο Εισαγγελέας της Έδρας Παναγιώτης Μεϊδάνης υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο αποδείχθηκε σαθρό.

Ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, εκτός από τις παράτυπες παρακολουθήσεις που έγιναν από την ΕΥΠ την περίοδο που ήταν επικεφαλής ο Γιάννης Ρουμπάτης.

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό.

Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», τόνισε στην αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε βάρος 19 προσώπων, ανάμεσα στους οποίους εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και δικηγόροι.

Η υπόθεση που αφορά την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαιχτικές λέσχες, είχε έρθει στο φως τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανυπόγραφο πληροφοριακό δελτίο 70 σελίδων, το οποίο διαβιβάστηκε στην

Όμως πέντε χρόνια μετά, δεν εστάλησαν τα dvd που περιείχαν τις επίδικες συνομιλίες (!), παρά μόνο οι αρχικές χειρόγραφες σημειώσεις, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ να μην ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο, καθώς δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις για την άρση απορρήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας που φέρονταν ως «ταμίας» της λεγόμενης «Greek mafia» ο οποίος δολοφονήθηκε, όπως και ακόμα δύο πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι δράστες των τριών δολοφονιών παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι!

Στις απολογίες τους στο δικαστήριο, δύο απόστρατοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρέτησαν στην Αντιτρομοκρατική και σε υπηρεσίες της Ασφάλειας, παραδέχθηκαν πως είχαν επικοινωνία με τον Μάλαμα.

Υποστήριξαν ότι τους προσέγγισε ζητώντας συμβουλές για την ασφάλειά του, καθώς είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πόρισμα της ΕΥΠ οι απόστρατοι εμφανίζονται σε φωτογραφίες να ανταλλάσσουν σε δρόμο φακέλους με τον Μάλαμα.

Απολογούμενοι αρνήθηκαν ότι οι φάκελοι περιείχαν χρήματα από τις εισπράξεις της Greek mafia, αλλά υποστήριξαν πως περιείχαν φωτογραφίες και γραπτές συμβουλές για μέτρα ασφαλείας.

Οι δύο κατηγορούμενοι απέδωσαν την εμπλοκή τους σε «σκευωρία θυλάκων» και «επαγγελματίες δολοφόνους χαρακτήρων» εντός της ΕΥΠ την περίοδο της διοίκησης Ρουμπάτη, που ήθελαν να τους βλάψουν.

Τρίτος κατηγορούμενος, εν ενεργεία υψηλόβαθμος αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής, ανέφερε πως δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο στη φράση «αυτοί παίζουν τη μπαλίτσα τους», την οποία ακούγεται να λέει σε μία τηλεφωνική συνομιλία.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους σε άλλη δικογραφία για την οποία οι επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν πρόσφατα την άσκηση ποινικών διώξεων για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και εκβίασης.

«Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη», σχολίασε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, ο οποίος χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα για να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

πηγή

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις