Δε. Σεπ 26th, 2022
Μετά τον θρίαμβο στην Μαριούπολη σειρά παίρνει το Ντονμπάς

Η πτώση της Μαριούπολης έφερε την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου στρατιωτικού στόχου των Ρώσων και την «δικαίωση» του Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας. Αν κρίνουμε από την εκκωφαντική σιωπή της Δύσης για την μεγάλη στρατηγική επιτυχία των Ρώσων, τότε καταλαβαίνουμε το πόσο αυξήθηκε το διεθνές κύρος της Ρωσίας στα μάτια εχθρών και φίλων.

Οι Ρώσοι με την παράδοση και των τελευταίων Ουκρανών ενόπλων στην Μαριούπολη, ένωσαν όλη την χερσαία περιοχή από την Κριμαία μέχρι το Ντονμπάς. Φυσικά είναι μοναδικοί κυρίαρχοι της Αζοφικής θάλασσας, την οποία μετέτρεψαν σε ρωσική λίμνη.

Ο στρατιωτικός αγώνας στο Ντονμπάς συνεχίζεται. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι ασταμάτητες. Αργά αλλά σταθερά, πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην κατάληψη της τελευταίας πόλης-κλειδί για τον έλεγχο όλης της ανατολικής περιοχής, της Σεβεροντονέσκ.

Η μόνη ελπίδα των Ουκρανών είναι να επιτύχει η μεγάλη τους αντεπίθεση όταν την εξαπολύσουν, με όπλα που προμηθεύονται συνεχώς από την Δύση. Μέχρι τώρα, εκπαιδεύουν στελέχη στη Δύση για να μπορούν να τα χειριστούν.

Τα όπλα αυτά είναι δυτικής τεχνολογίας και οι Ουκρανοί είναι μαθημένοι σε σοβιετικής σχεδίασης όπλα. Για αυτό χρειάζεται χρόνος. Τουλάχιστον τρεις μήνες εκπαίδευσης με εντατικούς ρυθμούς.

‘Όπως όλα δείχνουν ο Ιούνιος θα είναι ο καθοριστικός μήνας για το τι θα γίνει με την ρωσική εισβολή. Εάν η ουκρανική αντεπίθεση αποτύχει, τότε τα εδαφικά κέρδη θα παραμείνουν στην Ρωσία. Για πάντα.

Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να προβληματίζουν πολύ και εμάς στην Ελλάδα. Όχι μόνο επειδή «ποντάραμε όλα μας τα λεφτά» στους Ουκρανούς που χάνουν τον πόλεμο αλλά επειδή από την όλη κατάσταση παίρνει θάρρος ο Ερντογάν και ονειρεύεται να κάνει μια αντίστοιχη στρατιωτική εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη έβαλε βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Γεγονός που δείχνει πόσο ισχυρός νιώθει απέναντι στη Δύση…

Την ίδια στιγμή τον στηρίζουν διπλωματικά φανερά οι Ρώσοι (αναμένεται σύντομα επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία) και οι φίλοι και σύμμαχοί μας Δυτικοί κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες που διαπράττει εις βάρος μας καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.