Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

(ΑΣΚΗΣΗ) Μεγάλη πυρκαγιά στα Λουτρά Κυλλήνης

Share

Η κατάσβεση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς στα Λουτρά Κυλλήνης θα είναι το φετινό σενάριο άσκησης προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου, να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2023, ημέρα Δευτέρα και Ω/10:30’, Άσκηση Πεδίου Αντιμετώπισης Δασικής Πυρκαγιάς Μεγάλης Έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023» σε πραγματικές συνθήκες, στην Τ.Κ. Βρανά, προς τη τοποθεσία Λουτρά Κυλλήνης, στη θέση «Άγιος Διονύσιος», του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης., δικαιοδοσίας της Π.Υ. Λεχαινών, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

2. Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης, είναι η διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση Φορέων και Αρχών.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις