Μιχαλακόπουλος

Ο γνωστός αποτυχημένος πολιτικά και διοικητικά επαγγελματίας αντιδήμαρχος, έχει τεράστιο θράσος τελικά, γεγονός το οποίο προκύπτει από την πολύ παρέα που κάνει με τον Δήμαρχο…..

Όλα τα ανωτέρω που αναφέρει στο παραλήρημά του για να δικαιολογηθεί, ας τα καταθέσει στο ποινικό δικαστήριο που πιθανόν να κληθεί, όταν αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την μη είσπραξη των χρημάτων εκ μέρους του Δήμου Πύργου (περίπου 1.000.000- αρχική απαίτηση 1.300.000 ΕΥΡΩ).

Είναι απορίας άξιο βέβαια, πώς κατά την διάρκεια στην οποία ήταν ενεργή η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο Δήμων, δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια από τον ίδιο και την Υπηρεσία (την οποία ο ίδιος υποδεικνύει/καρφώνει), για να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με αποτέλεσμα οι πολίτες του Δήμου Πύργου να πληρώνουν τα σκουπίδια των δημοτών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ενώ οφείλατε εσείς και οι συνάδελφοί σας (τους οποίους πάλι εσείς υποδεικνύετε/καρφώνετε), να προβαίνετε μετά την ενταλματοποίηση των δαπανών δεματοποίησης από τον Δήμο, στην είσπραξη του συμφωνηθέντος ποσού βάσει της προγραμματικής σύμβασης από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δεν το πράξατε.

Έπρεπε τελικά να περάσουν 10 και πλέον χρόνια για να αποδειχθεί κατόπιν δικαστικών αποφάσεων και ενέργειες τρίτων, όχι δικών σας (διότι εσείς το αποκρύψατε), ότι ο Δήμος Πύργου στερήθηκε περίπου 700.000 ευρώ (ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ).

Για άλλη μια φορά μας λέτε ότι δεν ξέρατε τίποτα και πολύ εύκολα κατά την προσφιλή σας τακτική εσάς και του στενού σας συνεργάτη ότι φταίνε οι υπάλληλοι, οι Υπηρεσίες, ο κακός μας ο καιρός και προφανώς θα φταίει και η Αντιπολίτευση!!!

Άραγε ( κύριε χρηστέ διαχειριστή) το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών για τα οικονομικά του Δήμου για την χρήση του έτους 2011 το γνωρίζετε;

Να σας θυμίσω ότι σας «κυνηγούσε» η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για χρέος που είχατε προς τον Δήμο (κοντά στα 13.000 ευρώ), λόγω του ότι χρησιμοποιούσατε το κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο (που πληρώνουν οι δημότες) ως ιδιώτης κατά το χρονικό προεκλογικό διάστημα των εκλογών του 2014 και παρά το γεγονός ότι είχατε παραιτηθεί.

Και δεν πήγατε μόνος σας να το πληρώσετε;  Άρα;

Μην μιλάτε λοιπόν εσείς για ηθική, ψέματα ,κ.λ.π, γιατί όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις γελάνε. Η ιστορία έχει δείξει ότι είσαστε ανεπαρκής για να διοικήσετε τον Δήμο και δεν είναι ψέματα ότι ακόμα κρίνεστε από τις δικαστικές αρχές. Το κατάλαβαν και οι παλιοί σας συνεργάτες, οι οποίοι σας εγκατέλειψαν με όσα είδαν εκ μέρους σας. Και αυτό τους τιμάει.

Εν κατακλείδι ,δεν πρέπει να μιλάτε εσείς για φασισμό, γιατί ανήκετε στην Δημοτική Αρχή που «πατερίτσα» σας είναι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος με την Παράταξη της Χρυσής Αυγής. (Ψηφίζει σε όλα ναι)…..

Σας συστήνω υπομονή και να είστε σίγουρος ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Τέλος σας εύχομαι καλή επιτυχία, στις ποινικές υποθέσεις που είστε εν δυνάμει κατηγορούμενος.

 

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου-Επικεφαλής της παρατάξεως

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου, στην οποία απάντησε ο κ. Μιχαλακοπουλος

 

“Ο γκεμπελίσκος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια!”

Ο γνωστός γκεμπελίσκος του Δήμου μας, εμπνεόμενος προφανώς από την παρουσία του στη γιορτή του μίσους και του Εθνικού Διχασμού στο Μελιγαλά, «ξαναχτύπησε» με ένα νέο “πολυστόχαστο πόνημα”.
Όπως πάντα, με ψεύδη, συκοφαντίες και πλήρη άγνοια της πραγματικής διάστασης των γεγονότων.

– Η παραπληροφόρηση εκ μέρους του όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για τα τέλη ύψους 700.000 ευρώ που οφείλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προς το Δήμο Πύργου από τη χρήση του δεματοποιητή απορριμμάτων, είναι προϊόν της εμπάθειας αλλά και της ασχετοσύνης του.

* Επί της ουσίας λοιπόν:
1) Η είσπραξη των τελών δεν μπορεί να γίνει από κανέναν αντιδήμαρχο. Είναι αντικείμενο και έργο των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Τεχνική, Καθαριότητας, Οικονομική).

2) Για να εισπραχθούν τα αναλογούντα τέλη πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες από τα συλλογικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο – Οικονομική Επιτροπή).

3) Εν προκειμένω, επί των ημερών μου η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου εξέδωσε, μετά από βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τιμολόγιο το οποίο επιδόθηκε στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την αποπληρωμή των τελών που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες απορριμμάτων που είχαν βεβαιωθεί.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με τη σειρά του εξέδωσε το σχετικό ένταλμα πληρωμής, το οποίο όμως ακυρώθηκε με πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου διότι δεν είχε εγκριθεί η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης των δυο Δήμων από τα Δημοτικά Συμβούλια τους.
Αυτό ήταν προφανώς ευθύνη άλλων και όχι δική μου.

Ο γνωστός γκεμπελίσκος, αν είχε ρωτήσει τον δικηγόρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που τυγχάνει να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου (άραγε ο συγκεκριμένος νομικός ποιού Δήμου τα συμφέροντα υπηρετεί; ), θα είχε ενημερωθεί για το θέμα.
Βεβαίως το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια…

4) Όσον αφορά τα «γέλια» και τα ειρωνικά σχόλια του για την προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η μόνη αλήθεια είναι ότι την τριετία 2011 – 2013 που ήμουν αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πύργου από 10 και πλέον εκατομμύρια ευρώ περιορίστηκαν μόλις στα 1,8 εκ. ευρώ.

Ας ανατρέξει στους ισολογισμούς εκείνων των ετών για το διαπιστώσει αν δεν το γνωρίζει.
Αλλά είπαμε, το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια…

– Ας μην συνεχίζει λοιπόν τις βαρύγδουπες φανφάρες περί «επεμβάσεων της δικαιοσύνης» και «ποινικών ευθυνών» κ.τ.λ., γιατί σε όσες καταγγελίες έχει κάνει μέχρι τώρα για το πρόσωπο μου, διαψεύστηκε πλήρως, αφού κάθε φορά αποκαλύπτονται τα ψεύδη του, οι συκοφαντίες του και η πλήρης άγνοια του.

– Και κάτι ακόμα:
Το δρόμο προς το Εισαγγελικό Γραφείο τον γνωρίζουμε κι εμείς. Η υπομονή απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους κάποτε εξαντλείται…

 

Γιάννης Αργυρόπουλος
Αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *