Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Απογοήτευση και οργή στο «έρημο» Κατάκολο

Share

Μεγάλη απογοήτευση και οργή επικρατεί ανάμεσα σε αρκετούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Κατάκολο. Αιτία είναι η …«εξαφάνιση» των πλοίων κρουαζιέρας από το λιμάνι εδώ και έξι ημέρες!

Ναι, σωστά διαβάσατε.Δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. Εδώ και έξι συνεχόμενες ημέρες, οι επαγγελματίες του λιμένα Κατακόλου δεν έχουν δει κρουαζιερόπλοιο, ούτε σε …καρτ – ποστάλ. Και οι λογαριασμοί να τρέχουν.

Όλα αυτά στην πλέον τουριστική περίοδο. Δηλαδή, την εποχή που όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού κοιτούν πως να βγάλουν τα χρωστούμενα των προηγούμενων μηνών. Να μην θυμίσουμε τις ελπίδες για φέτος… Την πρώτη χρονιά χωρίς covid.

Και ενώ έχεις όλα αυτά να συμβαίνουν, η Δημοτική Αρχή & το ΔΛΤ Πύργου κατά καιρούς να βγάζουν …πανηγυρικές ανακοινώσεις. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχία προσέλκυσης πλοίων κρουαζιέρας της Δημοτικής Αρχής Αντωνακόπουλου, μέσα στον Αύγουστο για 15 ημέρες δεν θα έρθει στο λιμάνι ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο! 

Από τις 31 ημέρες του Αυγούστου, όταν άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα θα σφύζουν από κρουαζιερόπλοια, το Κατάκολο θα είναι άδειο για τις 15 ημέρες! Επίσης, κάποια από τα λιγοστά πλοία που θα έρθουν, είναι 200 έως 300 επιβατών μόλις!

Δείτε το πρόγραμμα αφίξεων της …ντροπής

Μεγάλη απογοήτευση και οργή στο Κατάκολο
Μεγάλη απογοήτευση και οργή στο Κατάκολο

 

Άραγε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θα το πανηγυρίσει και αυτό μαζί με τους συνεργάτες του;

Άραγε θα μας πουν ότι έπιασαν τόπο τα πολλές χιλιάδες ευρώ για παροχή υπηρεσίας συμβουλών στο Λιμάνι;

Άραγε θα πουν ότι όλα αυτά δεν συμβαίνουν ή μήπως και για αυτό τους φταίει και πάλι η αντιπολίτευση;

Ένα λιμάνι παρατημένο στον αυτόματο πιλότο, όπως δείχνουν όλα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Ένα λιμάνι που ο κ. Αντωνακόπουλος μας έλεγε ότι θα το κάνει «πυλώνα ανάπτυξης» όχι μόνο για τον Πύργο αλλά για ολόκληρη την Ηλεία…

Εκτός εάν θεωρεί η Δημοτική Αρχή Πύργου ότι με ένα, δυο πανηγυράκια που στήνει τα καλοκαίρια λύνεται το πρόβλημα της ανάπτυξης…

(Η φωτογραφία από το έρημο εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου Κατάκολο είναι του κ. Πάνου Αποστολόπουλου. Το ίδιο και ο πίνακας με τις αφίξεις των πλοίων κρουαζιέρας)

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις