Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Από την Κάλυμνο στην Ιατρική με 20αρια σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία

Share

Από την Κάλυμνο στην Ιατρική με 20αρια σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία!

Μαθητής του Νικηφόρειου Λυκείου από την ακριτική Κάλυμνο κατάφερε να γράψει τρία 20άρια και να χάσει μονάδες μόνο από τη Γλώσσα!

Για πολλά παιδιά που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα με τα μεγάλα φροντιστήρια και την ευκολότερη πρόσβαση στη γνώση η προσπάθεια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

Με αυτό το δεδομένο η προσπάθεια και η επιτυχία του μαθητή του Νικηφόρειου, 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου, Σπυρίδωνα- Ανδρέα Ασπιώτη αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Ο Σπυρίδων- Ανδρέας κατάφερε με μεθοδικό διάβασμα, επιμονή και προσήλωση στο στόχο του να γράψει τρία απόλυτα 20άρια στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία και να χάσει μονάδες μόνο από τη Γλώσσα.

Με σχεδόν 19.000 μόρια (18.920 για την ακρίβεια) ο 18χρονος μαθητής του δημοσίου σχολείου του ακριτικού νησιού εισάγεται στην Ιατρική και παράλληλα ανοίγει το δρόμο και γίνεται παράδειγμα τόσο για την αδελφή του, όσο και για άλλα παιδιά από την Κάλυμνο που βλέπουν ότι μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Σε μια απαιτητική χρονιά με ένταση και άγχος αισθάνομαι δικαίωση και χαρά, έχοντας συνοδοιπόρους την οικογένεια μου, τους καθηγητές και φροντιστές μου, τους οποίους και ευχαριστώ», λέει ο -σε λίγο καιρό- φοιτητής της Ιατρικής.

Από την Κάλυμνο στην Ιατρική
Από την Κάλυμνο στην Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις