Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Απίστευτη προπαγάνδα: Κρατικό κανάλι της Γερμανίας παρουσίασε διαδήλωση Ισλαμιστών ως συγκέντρωση ακροδεξιών

Share

Απίστευτη προπαγάνδα! Μια ιστορία βγαλμένη από το «1984» εκτυλίχθηκε στην Γερμανία, με το κρατικό κανάλι ZDF να παρουσιάζει διαδήλωση εξτρεμιστών ισλαμιστών ως συγκέντρωση “ακροδεξιών” προκειμένου να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Συγκεκριμένα η γερμανική κρατική τηλεόραση ZDF αναγκάστηκε ένα ψευδές ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι μια ριζοσπαστική ισλαμιστική διαδήλωση στο Αμβούργο οργανώθηκε από όσους “πρόσκεινται σε μια ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα που παρακολουθείται από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος”.

Ο ψευδής ισχυρισμός διατυπώθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή heuteeXpress στις 29 Απριλίου από την παρουσιάστρια Sara Bilda.

“Στην πραγματικότητα, η σωστή φράση θα ήταν “ότι το ‘Muslim Interaktiv’ παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος του Αμβούργου ως επιβεβαιωμένο εξτρεμιστικό κίνημα στο ισλαμιστικό περιβάλλον”, διευκρίνισε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Η διόρθωση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ZDF.

Ωστόσο, η αναφορά προκάλεσε αρχικά σύγχυση, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εικάζουν αν η Ισλαμική Πρωτοβουλία ήταν όντως μια δεξιά ομάδα, δεδομένου ότι το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, για παράδειγμα, καταγράφει όλα τα αντισημιτικά εγκλήματα ως “δεξιά”, ακόμη και αν διαπράττονται από μουσουλμάνους ή αριστερούς.

Όπως ανέφερε πρόσφατα το Remix News, 1.000 ισλαμιστές που ζουν στη Γερμανία διαδήλωσαν το Σάββατο στο Αμβούργο καταγγέλλοντας τη δημοκρατία και ζητώντας να γίνει η χώρα χαλιφάτο – μια κίνηση που θα εισήγαγε τον νόμο της Σαρία στη Γερμανία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Το χαλιφάτο είναι η λύση” και φώναζαν τους μουσουλμάνους να μην υπακούσουν στην κυβέρνηση που αποκαλούσε “δικτατορία των αξιών”.

Εν τω μεταξύ, η ισλαμιστική διαδήλωση του Σαββάτου συνεχίζει να κάνει θραύση.

Πολλοί πολιτικοί έχουν ζητήσει την απαγόρευση της ομάδας “Μουσουλμανική Αλληλεπιδραστικότητα”.

Και υπάρχουν επίσης εκκλήσεις για την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD).

Οι περίπου 1.000 συμμετέχοντες στη συγκέντρωση είχαν ζητήσει την ίδρυση χαλιφάτου και διαμαρτυρήθηκαν για δήθεν ισλαμοφοβικές πολιτικές στη Γερμανία.

Κατήγγειλαν επίσης τα “φτηνά ψέματα” στην ενημέρωση για τον πόλεμο στη Γάζα και εξέφρασαν επανειλημμένα τη διαμαρτυρία τους με φωνές “Allahu Akbar”.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις