Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Απίστευτες καραμπόλες στην Βουλή

Share

Απίστευτες καραμπόλες στην Βουλή. Το ΚΚΕ θα έχει μίαεπιπλέον έδρα στη Βουλή, με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα από τις 20 έδρες πλέον θα έχει 21, με την 21η να είναι στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Απίστευτες καραμπόλες – Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής:

“Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες. Την 21η έδρα την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανακατατάξεις και στη Νέα Δημοκρατία, καθώς χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας.

Εκτός θα μείνει ο Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα και ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική, αλλά κερδίζει με την «επιστροφή» του Γιάννη Τραγάκη στη Β’ Πειραιά και την εκλογή του Θεόφιλου Λεονταρίτη στις Σέρρες.

Επιπλέον, η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη Β’ Πειραιά χάνει η Πλεύση Ελευθερίας με την οποία έρχονται αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Ποιο το τελικό αποτέλεσμα

Συνολικά πάντως η ΝΔ διατηρεί στο σύνολο 158 έδρες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέγει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο μεγάλος χαμένος της ανατροπής φαίνεται πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς χάνει πιθανότατα την έδρα στις Σέρρες και συνολικά η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει 47 και όχι 48 βουλευτές.

Νεότερες εξελίξεις για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» για τον Σεπτέμβριο

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις