Απειλεί ο Πούτιν

Απειλεί ο Πούτιν με σκληρά αντίποινα εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τις βόμβες διασποράς που της παρέδωσε η Δύση.

Εάν η Ουκρανία αρχίσει να χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος καιόλοι γνωρίζουν πως δεν μπλοφάρει.

Μετά από την προσπάθεια «πραξικοπήματος» (ή οτιδήποτε άλλο ήταν αυτό) του Πριγκόζιν με τη «Βάγκνερ», ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει τα περιθώρια να είναι διαλεκτικός σε ότι αφορά το Ουκρανικό.

Η πίεση από την κοινή γνώμη στη Ρωσία είναι τεράστια προς το καθεστώς και ο Πούτιν το αντιλαμβάνεται πλήρως…

«Η Ρωσία έχει μεγάλα αποθέματα με διάφορους τύπους πυρομαχικών διασποράς. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει χρησιμοποιήσει, παρά την έλλειψη πυρομαχικών σε ορισμένα σημεία. Η Ουκρανία ξοδεύει 5-6 χιλιάδες οβίδες 155 mm την ημέρα. Οι ΗΠΑ παράγουν 10-15 χιλιάδες το μήνα».

«Η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία είναι ένα απελπισμένο και υποκριτικό βήμα για τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Επιθυμία του, να καταδείξει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει ότι τα αμερικανικά πυρομαχικά για τα Ουκρανικά πυροβόλα έχουν εξαντληθεί, γι’ αυτό και γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια με τις βόμβες διασποράς.

Η απάντηση των Ρώσων θα είναι μόνο σε στρατιωτικό πεδίο; Ή μήπως θα αφορά και τον οικονομικό τομέα για να «πονέσει» τον Δυτικό Κόσμο; Τα σιτηρά της Ουκρανίας για παράδειγμα ή ακόμα και ένα ενεργειακό εμπάργκο στη Δύση. Πραγματικό αυτήν τη φορά…

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται εκείνο που γράψαμε στο papafotis.gr από καιρό. Πως όσο διαρκεί η ένοπολη εμπλοκή στην Ουκρανία, είναι βέβαιο ότι θα κλιμακωθεί και θα εμπλέξει ανοιχτά και άλλα κράτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *