Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Απάτη «μαμούθ» 2 εκατ. ευρώ με αναπτυξιακά

Share

Για απάτη «μαμούθ» 2 εκατ. ευρώ απολογήθηκαν δύο 64χρονοι μηχανικοί. Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για απάτη με θύματα επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τους υπόσχονταν την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Απάτη «μαμούθ» 2 εκατ. ευρώ

Αυτός που προφυλακίστηκε – και κατά πληροφορίες έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που τέλεσε στο παρελθόν- φέρεται να απολογήθηκε ότι εισέπραξε κάποια χρηματικά ποσά.

Προέρχονταν από τους ενδιαφερόμενους πελάτες – θύματα για να «τρέξει» τις διαδικασίες που συνδέονταν με την ένταξη στα προγράμματα.

Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμες αμοιβές κι ότι οι διαδικασίες έγκρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την άλλη, ο έτερος κατηγορούμενος (τοπογράφος) αρνήθηκε τις κατηγορίες.Τόνισε ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τα θύματα, ούτε εισέπραξε χρήματα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποστήριξε ότι κι ίδιος έπεσε θύμα τού συγκατηγορούμενού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στα 13 θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία βρίσκονται ιδιοκτήτες καταστημάτων (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), ενώ η φερόμενη δράση τους φτάνει έως το 2013.

Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους που αναζητείται.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις