Τε. Σεπ 28th, 2022
Το-κλείσιμο-δύο-παιδικών-σταθμών-καταγγέλλει-ο-Στάθης-Καννής-2048x1796

Διαβάστε την απάντηση του κ.Στάθη Καννή σε δημοσίευμα / απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Βγενόπουλου

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠYΡΓΟΥ: ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Το να ψευδολογεί η παρούσα δημοτική αρχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Όταν όμως αυτό συμβαίνει στο ευαίσθητο ζήτημα της προσχολικής εκπαίδευσης, τότε η αποκατάσταση της αλήθειας είναι επιτακτική:

1. H λήξη της διάρκειας των μισθωτηρίων των κτηρίων του Β’ και Γ’ παιδικών σταθμών του Πύργου ήταν γνωστή στη δημοτική αρχή ήδη από την έναρξη της θητείας της και έκτοτε δεν προέβη σε καμία κίνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που όλοι γνωρίζαμε ότι θα δημιουργηθεί. Γι΄αυτό κάναμε λόγο για αδράνεια και έλλειψη προνοητικότητας.

2. Ουδέποτε έγινε διακήρυξη δημοπρασίας για την ανεύρεση οικοπέδου, όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο δημοτικό κτήριο για να καλυφθούν αποτελεσματικά και βιώσιμα οι αυξημένες ανάγκες για την προσχολική αγωγή των παιδιών του Δήμου μας.

3. Όταν σήμερα και στους τρεις παιδικούς της πόλης του Πύργου φιλοξενούνται περίπου 100 παιδιά, αντιλαμβανόμαστε το οξύ πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από τη συγκέντρωση όλων αυτών των παιδιών σε έναν μόνο σταθμό (Λιούρδειο), ο οποίος αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 20-22 παιδιά. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να στοιβάζονται σωρηδόν σε έναν χώρο, αλλά να αντιμετωπίζονται ως δημιουργικά πλάσματα στα οποία στηρίζεται η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

4. Τέλος, επιμένουμε στην ανάγκη η δημοτική αρχή, τουλάχιστον σε κάποια θέματα ιδιαίτερης σπουδαιότητας, να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και μην υποκύπτει στον πειρασμό της δημιουργίας εντυπώσεων, που σε κάθε περίπτωση έρχονται σε προφανή αντίθεση με την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε.

 

Ακολουθεί η απάντηση του αντιδημάρχου Βγενόπουλου Ανδρέα στην αρχική δημοσίευση του κ. Στάθη Καννή 

Σχετικά με πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Καννή για το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στον Πύργο, για πολλοστή φορά διευκρινίζουμε τους λόγους, που άπτονται της νομοθεσίας, προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους δημότες μας.

Το μισθωτήριο των κτιρίων, του Β και Γ, παιδικών σταθμών έχουν ήδη λήξει και αυτοδίκαια παρατάθηκαν για έναν χρόνο χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να επιθυμούν να καλύψουν τις δαπάνες εργασιών, απαραίτητων στη συμμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. 99/2017 για την καταλληλότητα της χρήσης τους ως Παιδικοί Σταθμοί.

Επίσης, μετά από σχετική διακήρυξη δημοπρασίας και έρευνα της Υπηρεσίας μας προσαρμοσμένα στο ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα κτίρια που να πληρούν τις προϋποθέσεις, όσο και οικόπεδα εντός του αστικού ιστού, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση χρήσης γης δεν επιτρέπει την ανέγερση Παιδικών Σταθμών.

Για το λόγο αυτό, ήδη πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς, εργασίες αποκατάστασης και επιδιόρθωσης στον ιδιόκτητο Παιδικό σταθμό «Λιούρδειο» -που σημειωτέον για χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί- με σκοπό την αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη διαμονή των παιδιών.

Μετά το τέλος των εργασιών στον Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό, οι τρείς ιδιόκτητοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου, θα μπορούν να φιλοξενούν περί τα 120 παιδιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικρών μας φιλοξενούμενων.

Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις ανωτέρω δομές ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ την εργασία τους στους διαμορφωμένους κατάλληλα ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς στον Πύργο, το Καράτουλα και το Επιτάλιο, καλύπτοντας πλήρως τις παιδαγωγικές ανάγκες.

Επίσης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου θα λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της πυρασφάλειας των ιδιόκτητων κτιρίων των παιδικών σταθμών προκειμένου να προσαρμοστούν οι δομές παιδικής πρόνοιας στις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 99/2017, εργασίες απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ως Δημοτική Αρχή, αγωνιζόμαστε να λύσουμε παραλείψεις, αστοχίες, αδιαφορίες παρελθόντων χρόνων που ταλανίζουν τον Δήμο μας μέχρι σήμερα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

 

Ο αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Βγενόπουλος Ανδρέας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.