Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Αντιπλημμυρικά από την Π.Ε. Ηλείας με νωπή στη μνήμη την τραγωδία στο Πλουτοχώρι…

Share

Αντιπλημμυρικά από την Π.Ε. Ηλείας όπως μας ενημερώνει με δελτίο Τύπου το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Νίκου Κοροβέση.

Βέβαια, νωπή στη μνήμη μας είναι ακόμα η τραγωδία στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Δύο άνθρωποι χάθηκαν στα λασπόνερα και ακόμα δεν μάθαμε τι ακριβώς έγινε…

Ας ελπίσουμε φέτος τον χειμώνα να κάνουν όλοι ότι πρέπει για να μην θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας.

Υπάρχουν ευθύνες τρίτων που χάθηκαν στα λασπόνερα 2 άνθρωποι;

Δελτίο Τύπου

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΦΡΩΝ ΣΕ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΣΙΝΗ Ο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Π.Ε. Ηλείας: Παρεμβάσεις προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών

Εκτεταμένες παρεμβάσεις προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών και εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε όλο το μήκος της Ηλείας.

Τα παραπάνω είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης που παρακολούθησε δια ζώσης τις εργασίες καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων σε Αμαλιάδα και Μυρσίνη, συνοδευόμενος στην δεύτερη περίπτωση, από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρήστο Παλαιολόγο.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τον καθαρισμό των τάφρων 1Τ και 1.2Τ Νότιας Ζώνης Πηνειού, Δ/Κ Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας αλλά και του τμήματος της τάφρου 17Τ – Ανισσάτος Βόρειας Ζώνης Πηνειού, από το σιφώνιο με την 17Τ1 έως και την Ε.Ο. Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Τ/Κ Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Οι εργασίες αφορούν καθαρισμούς, εκβάθυνση και δημιουργία ενισχυμένων αναχωμάτων ή απομάκρυνση υλικών όπου απαιτείται.

Οι παραπάνω επεμβάσεις κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, δεδομένου ότι οι τάφροι αυτοί διέρχονται κοντά σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις και εν γένει περιοχές με ανεπτυγμένες ανθρωπογενείς δραστηριότητες και η σημερινή κατάσταση αυτών, καθιστά τη λειτουργία τους ανεπαρκή και απαιτείται η διενέργεια επείγουσας παρέμβασης για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των υδάτων προς τα κατάντη, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα.

«Η Ηλεία θωρακίζεται απ’ άκρη σε άκρη. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών σε σημεία που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα σε όλο το μήκος του νομού.

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου προστατευτούν οικισμοί, καλλιέργειες, υποδομές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

 

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις