Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ανθρωποκυνηγητό για την επίθεση με χημικά

Share

Ανθρωποκυνηγητό για την επίθεση με χημικά στο Λονδίνο!

Η αστυνομία κατονόμασε έναν ύποπτο μετά την επίθεση με χημικά που προκάλεσε τον τραυματισμό 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων παιδιά και αστυνομικοί, στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δηλώνει ότι αναζητά τον Αμπντούλ Σοκούρ Εζέντι, που λέγεται ότι είναι 35 ετών, κάτοικος της «περιοχής Νιούκαστλ» της βορειοανατολικής Αγγλίας, μετά την επίθεση με χημικά στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης που προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Εζέντι έχει «σημαντικά τραύματα στη δεξιά πλευρά του προσώπου του» και εθεάθη για τελευταία φορά στην οδό Caledonian Road στο βόρειο Λονδίνο.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι πιστεύει ότι ο Εζέντι «είναι ένα επικίνδυνο άτομο» και: «Εάν δείτε τον Abdul Shokoor Ezedi, καλέστε αμέσως την Άμεσο Δράση . ΔΕΝ πρέπει να τον πλησιάσετε»!

Δημοσιεύθηκε νέα εικόνα

Η αστυνομία δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας του καταζητούμενου Αμπντούλ Σοκούρ Εζέντι, όπου φαίνεται καθαρά το σοβαρό τραύμα στο πρόσωπο που ελπίζουν ότι θα καταστήσει πιο εύκολο τον εντοπισμό του. Λένε ότι η εικόνα τραβήχτηκε στο κατάστημα Tesco στην Caledonian Road στις 20:48 την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, όπου αγόρασε ένα μπουκάλι νερό.

Ανθρωποκυνηγητό Επίθεση με χημικά και αυτοκίνητο που αλλάζει τη ζωή

Διαβάστε την αρχική ιστορία παρακάτω:

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι εννέα άτομα είχαν τραυματιστεί στην επίθεση κοντά στο Clapham Common, αλλά ο αριθμός αυτός έχει πλέον αυξηθεί σε 15 άτομα. Μεταξύ των αρχικά επιβεβαιωμένων τραυματιών ήταν μια μητέρα και οι δύο κόρες της, τρία μέλη του κοινού που έσπευσαν να τους βοηθήσουν και τα οποία πιθανώς στη συνέχεια ήρθαν άθελά τους σε επαφή με την ισχυρή αλκαλική χημική ουσία, καθώς και πέντε αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της επίθεσης προέκυψαν μετά τις αρχικές αναφορές, με πλάνα από κάμερες ασφαλείας της επίθεσης που αποκτήθηκαν από ραδιοτηλεοπτικό φορέα και δείχνουν μια γυναίκα να πέφτει πάνω της με αυτοκίνητο και ένα παιδί να πετιέται στο έδαφος. Τώρα λέγεται ότι τα τραύματα της 31χρονης μητέρας και της μικρότερης κόρης της είναι ενδεχομένως “καθοριστικά για τη ζωή”.

Ο επιθεωρητής Gabriel Cameron δήλωσε σχετικά με την κατανόηση των γεγονότων: “Κληθήκαμε στη Λεωφόρο Lessar, SW4 περίπου στις 19:25 την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

«Αναφέρθηκε ότι ένας άνδρας είχε πετάξει ένα παιδί στο έδαφος και ότι είχε πετάξει μια ουσία – που τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν αλκαλική -. Ο άνδρας προσπάθησε να φύγει με αυτοκίνητο, αλλά συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια έφυγε πεζός, με κατεύθυνση το Clapham Common. Πιστεύουμε ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι γνωστοί μεταξύ τους».

Ένας μάρτυρας της επίθεσης που άκουσε φωνές ενώ έβλεπε τηλεόραση, δήλωσε ότι μόλις κοίταξε από το παράθυρό του είδε τη γυναίκα να χτυπιέται από το αυτοκίνητο. Είπε The Guardian: «Η κόρη της χτύπησε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να πει στον τύπο πίσω από το τιμόνι να βγει έξω».

«Σε εκείνο το σημείο, της έριξε οξύ. Στη συνέχεια πήρε ένα κορίτσι που πρέπει να ήταν τριών ετών από το πίσω κάθισμα, το σήκωσε και το χτύπησε δύο φορές στο πάτωμα. Στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας γιατί ο κόσμος άρχισε να τον κυνηγάει. Μετά από αυτό άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει»: «Τα μάτια μου, τα μάτια μου, πού είναι τα παιδιά μου;». Έτρεχε πάνω κάτω με τα μάτια της καλυμμένα».

BREITBART NEWS

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις