Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ. αναδιοργανώνεται! (ηχητικό)

Share

Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Για τη μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο Κανάλι Ένα 90.4 και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Ο καλεσμένος της εκπομπής «Προπαντός ψυχραιμία» εστίασε στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων το τελευταίο διάστημα, ειδικά σε αυτές που αφορούν ζητήματα διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε…

Για τις φωτιές: Προσπαθούμε διαρκώς… Είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε όποια θέματα προκύπτουν. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες και χρειάζεται προσοχή.

Έχουμε ανοικτά τα μάτια για να μην υπάρξει κάποιο φαινόμενο εμπρησμού, ωστόσο και οι πολίτες πρέπει να προσέχουν μην προκαλέσουν κάποια φωτιά από αμέλεια.

Για την εγκληματικότητα: Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις ανησυχίες των πολιτών. Η ηγεσία του υπουργείου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια από τις αρχές του έτους προκειμένου να γίνει μια αναδιοργάνωση, μια επανεκκίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιεύουμε στοιχεία για την εγκληματικότητα συνεχώς, τα οποία τα αναλύουμε.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ.!

Έχουμε εξιχνιάσει πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Θέλω να σας πω ότι έχουν εξιχνιαστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πάρα πολλοί αστυνομικοί έχουν επιστρέψει σε μάχιμες θέσεις, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, τόνισε την ανάγκη να γίνει η κυβέρνηση πιο επιθετική απέναντι στην αισχροκέρδεια, επικαλούμενος και την σχετική επιστολή του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: Law and Order

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις