Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ανδρέας Μαρίνος: Πρωτοπορεί ο Δήμος Πηνειού με παρατρίαθλο

Share

Ανδρέας Μαρίνος.

Δήμος Πηνειού 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΤΡΙΑΘΛΟΥ

Μαρίνος: Πρωτοπόρος ο Δήμος Πηνειού

-Συνδιοργάνωση με Εθνική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τον Σύλλογο «Ιωνάς»

-Αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 22 Μαΐου

Πρωτοπόρος ο Δήμος Πηνειού και στις αθλητικές διοργανώσεις. Για πρώτη φορά στην Ηλεία, ο Δήμος την Κυριακή 22 Μαΐου στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού, φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου σύμφωνα με τους κανονισμούς της World Triathlon το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί για ερασιτέχνες αρτιμελείς αθλητές και αγώνας Τριάθλου Sprint απόστασης 750 μ. κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πηνειού και τον Σύλλογο «Ιωνάς» -Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Βάζουμε τον Δήμο Πηνειού στον χάρτη του Παρατριάθλου! Φιλοξενούμε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν αθλητές με κινητικά προβλήματα, καθώς και με προβλήματα όρασης, γιατί τα άτομα αυτά έχουν ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον και στον Αθλητισμό. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου θα προβάλλει τον Δήμο Πηνειού αλλά και τον νομό μας αφού είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ηλεία η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση.

Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τον Δήμο μας να κάνει βήματα προς τον αθλητικό τουρισμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια πετυχημένη
διοργάνωση”.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Νεκτάριος Γιαλουράκης τεχνικός της Ομοσπονδίας «Είναι πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ηλεία αλλά και την Πελοπόννησο αυτή η αθλητική εκδήλωση και οφείλω ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο για την φιλοξενία και τη στήριξη. Ο Δήμος Πηνειού αναδεικνύεται πρωτοπόρος ».

Κοινωνικό έργο

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Συλλόγου «Ιωνάς» κ. Γεώργιος Γκούντας , δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη φιλοξενία και την στήριξη. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο που κάνει ένα όνειρό μας πραγματικότητα, να μπορούμε δηλαδή να διοργανώνουμε τους αγώνες μας και ταυτόχρονα να μπορούμε να εντάξουμε και τους αρτιμελείς αλλά και τους αθλητές με αναπηρία σε ένα ταυτόχρονο αγώνα που θα έχει ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές. Έτσι παράγεται και το κοινωνικό έργο και ο σεβασμός στους ανθρώπους με αναπηρία.»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο κ. Νεκτάριος Γιαλουράκης τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής παρατριάθλου κ. Άρης Μαυρόπουλος και ο κ. Γεώργιος Γκούντας υπεύθυνος του Σωματείου «Ιωνάς» Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο κ. Νεκτάριος Γιαλουράκης τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής παρατριάθλου κ. Άρης Μαυρόπουλος και ο κ. Γεώργιος
Γκούντας υπεύθυνος του Σωματείου «Ιωνάς» Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις