Συζητήσεις και διερευνητικές επαφές στα δεξιά του Πρωθυπουργού

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικοί σχηματισμοί, διασημότητες που ξεπήδησαν μέσα από την διετή κρίση του κορωνοϊού αλλά και κάθε είδους συλλογικότητα, αντιλαμβάνονται το τεράστιο πολιτικό κενό που αφήνει η αντιδεξιά στροφή της Ν.Δ. και κάνουν ότι μπορούν, για να καρπωθούν εκείνους που αφήνει κομματικά ορφανούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πολιτικές του επιλογές.

Επειδή, από τη μια  είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια πολιτικά αυτός ο χώρος και από την άλλη ο όρος «δεξιά» δείχνει περιορισμένος για αυτόν τον σκοπό, ας συμφωνήσουμε να τον αποκαλέσουμε «πατριωτικό» χώρο. Εκεί λοιπόν, την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε τη δημιουργία δύο (2) κομμάτων!

Στις 18 Μαΐου στην Αθήνα, ανακοινώνεται επισήμως το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» των Μπογδάνου, Τζήμερου και Κρανιδιώτη. Την επόμενη ημέρα ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού , την Πέμπτη 19 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη ανακοινώνει επίσημα τον κομματικό συνασπισμό «ομπρέλα» ΕΛΑ ο κ. Πάνος Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μπογδάνο να «πολιορκεί» στενά για πολιτική συνεργασία τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Ο βορειοελλαδίτης πανέξυπνος επιχειρηματίας ανθίσταται για την ώρα έχοντας στο «περίμενε» τον διαγραμμένο βουλευτή της Ν.Δ.

Ο λόγος; Πληροφορίες θέλουν, ο «λόγος» να ακούει στο όνομα …«Ηλίας Κασιδιάρης». Ο φυλακισμένος επικεφαλής του «Έλληνες για την Πατρίδα» έχει κερδίσει την προσοχή ενός σημαντικού μέρους ψηφοφόρων που κινούνται στον χώρο δεξιά της Ν.Δ.

Ο κ. Εμφιετζόγλου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επιθυμεί μια έμμεση συνεργασία με τον κ. Κασιδιάρη καθώς προσβλέπει (όπως και άλλοι…) σε αυτήν τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.

Βέβαια, ο κ. Εμφιετζόγλου δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάζεται σε πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας τις θέσεις  της “Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης” του κόμματος που ίδρυσε για να συμμετέχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές,όποτε και εάν γίνουν.

Το papafotis.gr στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης χωρίς κομματικές παρωπίδες που έχει υποσχεθεί στους αναγνώστες του, βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρον για δημοσιογραφική έρευνα, τον χώρο «δεξιά» της Ν.Δ.  Και αυτό για δύο λόγους.

Ο πρώτος επειδή, «αριστερά» της Ν.Δ. ο πολιτικός χώρος είναι «σταθερός» και χωρίς «εκπλήξεις». Το μόνο που μένει είναι, εάν θα διατηρήσει «το πάνω χέρι» ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ή εάν το«νέο» ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη θα καταφέρει να γίνει εκείνο πόλος συσπείρωσης των πολιτικών δυνάμεων «αριστερά» της Ν.Δ.

Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή, ότι γίνεται στον χώρο «δεξιά» της Ν.Δ. όχι μόνο επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αλλά παρουσιάζει έντονη κινητικότητα, επιφυλάσσοντας πολλές δημοσιογραφικές ειδήσεις.

Για αυτό, εδώ στο papafotis.gr έχουμε ρίξει το «βάρος» μας εκεί, φροντίζοντας να πληροφορούμαστε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Και πιστέψτε μας. Με τις επαφές που καλλιεργούμε τα καταφέρνουμε! Ας είμαστε ένα «μικρό επαρχιακό» site…

Τέλος, για την πολιτική κίνηση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου ενδιαφερόμαστε για έναν ακόμη λόγο. Επειδή, η παρουσία του στην Ηλεία άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Η επιχειρηματική του προσπάθεια (που δεν τον άφησαν να την ολοκληρώσει) στην κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργου, ώστε να μην χάνονται άδικα τόσες ζωές ταξιδιωτών, έχει κερδίσει την εκτίμηση των κατοίκων της Ηλείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *