Δεν επιδοτούνται όλες οι συσκευές στο Ανακυκλώνω

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” και ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι θα καταφέρουν να ωφεληθούν. Όλοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και να υποβάλουν αίτηση. Αυτά που σίγουρα γνωρίζουμε είναι τα ακόλουθα: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει για αιτήσεις περίπου στις αρχές Ιουνίου. Όλοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά η πλατφόρμα θα κλείσει αμέσως μόλις συγκεντρωθούν 350.000 αιτήσεις. Για να συμμετέχετε θα χρειαστείτε κωδικούς Taxisnet και το ΑΦΜ.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι, στη συνέχεια εισοδηματικά κριτήρια και θα είναι με την μορφή ενός «κουπονιού». Το κουπόνι αυτό θα ρευστοποιείται στο κατάστημα από όπου θα αγοραστούν οι συσκευές. Δηλαδή, από το συνολικό κόστος αγοράς θα αφαιρείται το ποσό της επιδότησης επί τόπου και ο πελάτης θα εξοφλεί ο ίδιος το ποσό που θα απομένει.

Προσοχή! ΔΕΝ επιδοτούνται όλες οι συσκευές. Υπάρχουν συσκευές που αποκλείεται η αγορά τους από την όλη διαδικασία επιδότησης. Αυτές είναι οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια ρούχων και τα πλυντήρια πιάτων.

Αυτές που θα επιδοτηθούν θα είναι με ποσοστό από 35% έως 50% ανάλογα με κάθε είδος συσκευής. Το χρηματικό ποσό που θα δίδεται είναι: Ψυγείο έως 300 € καταψύκτης έως 150 € και air condition έως 300 €

Οι συσκευές θα πρέπει να είναι σε λειτουργία και όχι χαλασμένες, ώστε να είναι πραγματική η αντικατάσταση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *